Skvelý spôsob, ako predísť chorobám: Daj si každé ráno za pohárik imunitného nakopávača!

Skvelý spôsob, ako predísť chorobám: Daj si každé ráno za pohárik imunitného nakopávača!

Počas leta si užívame to úžasné počasie, ktoré má blahodarný vplyv na celý náš organizmus. Počas leta len málokoho postretne chrípka alebo nádcha. No leto trvá len pár mesiacov a po ňom opäť príde pochmúrne počasie a hlavne chladné dní, ktoré dokážu potrápiť a zároveň aj preveriť náš imunitný systém.

Hovorí sa, že celý náš imunitný systém sa nachádza v našich črevách. Preto, ak tie nefungujú úplne správne, môže sa to odraziť na našom imunitnom systéme a na našej „chorľavosti“. Telo tak slabne a stráca energiu, ktorú potrebujeme na naše každodenné fungovanie. Keď teda hľadáte spôsob, ako udržať zdravie svojho celého imunitného systému, tak to skúste prostredníctvom nápoja, ktorý dokáže zmierniť bolesti žalúdka, celkovo zlepšiť mikroflóru organizmu a tým aj predísť kožným problémom a problémom s imunitou.

Odporúčame: TOP športové aktivity pre deti: Koľko sa majú hýbať podľa expertov?

ako podporiť imunitu

Zdroj: Shutterstock®

Nápoj na podporu imunitného systému

Pre podporu imunitného systému sú dôležité predovšetkým antioxidanty, ktoré dokážu zmierniť zápal a zároveň dokážu bojovať proti jeho vzniku. Vsadiť treba na potraviny, ktoré majú antiseptické a protizápalové účinky ideálne na liečbu črevných a tráviacich problémov.

V tomto zázračnom nápoji sa nachádza jablčný ocot, ktorý je skvelý na podporu trávenia. Obsahuje kyselinu octovú, ktorá pomáha ničiť zlé baktérie a podporuje tie dobré. Podobne funguje aj kurkuma, ktorá je súčasťou nápoja. Tá disponuje protizápalovými, antimikrobiálnymi a antioxidačnými účinkami. Pôsobí proti zápalu, podporuje trávenie a zároveň aj imunitný systém.

Na jeho osladenie môžete použiť kvalitný med, ktorý je bohatý na minerály a enzýmy posilňujúce imunitný systém a zlepšujúce trávenie.

nápoj na imunitu

Zdroj: Shutterstock®

Na nápoj budete potrebovať:

  • 4 šálky filtrovanej vody
  • ¼ šálky jablčného octu
  • 1 lyžičku kurkumy
  • ¼ lyžičky medu
  • štipku kajenského korenia

Filtrovanú vodu ohrejte v hrnci, potom odstavte a pridajte med. Nechajte med rozpustiť a pridajte kurkumu, kajenské korenie i jablčný ocot. Opäť premiešajte a nechajte nech sa všetky suroviny spoja. Vytvorený nápoj prelejeme do skleneného džbánu a dáme do chladničky.

Tento posilňovač imunitného systému sa pije ráno na lačno. Doprajte si jeden poldecák každé ráno v priebehu 5 dní a sledujte, čo sa s vašim telom stane.

Zaujme ťa: Najtrendovejšie letné šaty tohto roka: Musíš si ich zaobstarať aj ty!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 22.07.20 06:05

ĽŠ
karma
100.00

Stojí za vyskúšanie; ďakujem!

  • 0
Odpovedať

Mária Liščinská 06.08.20 20:46

karma
132.00

Tiež úžasné niečo,... ach jaj, mám čo zase raz skúšať. ;) Zbožňujem experimenty!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní