Srdcovým ochoreniam možno prechádzať

Srdcovým ochoreniam možno prechádzať

Ľudské srdce je silný, no zároveň citlivý mechanizmus, ktorý je každodenne vystavovaný mnohým záťažovým skúškam. Stres, fajčenie, nedostatok pohybu či nesprávna strava, ale aj dedičnosť alebo vek - to všetko pôsobí na jeho správne fungovanie.

Niektoré z týchto faktorov ovplyvniť nemôžeme, iné máme naopak vo vlastných rukách. Jednou z účinných metód, ako sa o srdce správne starať, je dostatočná konzumácia potravín obsahujúcich omega-3 mastné kyseliny.

Odporúčame prečítať:  Dva poháre mlieka nielen pre zdravé kosti a zuby​

ako predísť infarktu

Zdroj: Shutterstock®

Vedci potvrdzujú vplyv na zdravie srdca

Medzi zdravým srdcom a konzumáciou omega-3 mastných kyselín existuje jasná súvislosť, ktorú popísali dánski vedci pred viac ako 30 rokmi. U Eskimákov, Indiánov a obyvateľov Japonska, ktorých hlavnou zložkou potravy sú morské ryby, sa takmer žiadne choroby srdca a ciev nenašli. Práve tučné morské ryby sú totiž najväčším zdrojom omega-3 mastných kyselín, ktoré majú na zdravie srdca a ciev pozitívny vplyv. Pôsobia protizápalovo, znižujú krvný tlak a majú schopnosť brániť zvýšenej zrážanlivosti krvi alebo poruchám srdcového rytmu.

Odporúčame prečítať:  Osteoporóza ohrozuje straší aj mladých 

losos

Zdroj: Shutterstock®

Rybí olej ako ideálny zdroj

Dobrým zdrojom omega-3 mastných kyselín sú aj semienka alebo orechy, najúčinnejšie sú však tie, ktoré pochádzajú z rýb. Aj napriek miernemu zlepšeniu v posledných rokoch, je konzumácia rýb u Slovákov dlhodobo nedostatočná. Pretože si telo nevie omega-3 kyseliny samo vytvoriť, je dôležité dbať na ich doplnenie prostredníctvom kvalitných výživových doplnkov.

Odporúčame prečítať:  Aby v krku ani na jeseň nebolelo

eskimacka

Zdroj: Shutterstock®

Omega-3 z nórskych lososov

Vhodným spôsobom, ako doplniť nedostatočný príjem omega-3 mastných kyselín, je užívanie výživového doplnku OmegaMarine Forte+ od spoločnosti NaturaMed Pharmaceuticals. Vyrába sa z mäsa čerstvých nórskych lososov a obsahuje vysokú koncentráciu omega-3 mastných kyselín vo vyváženej kombinácii s kyselinami skupiny omega-6, omega-7 a omega-9. Najnovšie výskumy ukázali, že čerstvé omega-3 sa lepšie vstrebávajú a telo ich dokáže lepšie využiť. Dostatočný príjem omega-3 zaistia len 2 kapsuly denne.

Odporúčame prečítať:  Chôdza je základom pohybu

OmegaMarine Forte+

Zdroj: Shutterstock®

Viac informácií o pozitívnych účinkoch nenasýtených mastných kyselín, ako aj o výrobku OmegaMarine Forte+ získate na stránke www.naturamed.sk

Odporúčame prečítať:  Formaldehyd – nebezpečný spolubývajúci


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Martina Begalova 15.10.14 10:20

MB
karma
108.00

urcite vyskusam aj ked niet nad prirodezný príjem všetkých vitamínov.

  • 0
Odpovedať

Katarína Šutvajová 21.10.14 19:18

karma
-1.00

o srdiečko sa treba starať

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 22.10.14 18:30

JK
karma
100.00

skvelé čítanie a aj poučné ryby máme radi no aj tak roky užívam omega 3 mastné kyseliny vo forme tabletiek

  • 0
Odpovedať

Zuzana Beranková 24.10.14 09:08

ZB
karma
-1.00

koľko rybičiek by sme mali jesť týždenne? 1-2? Alebo nám stačia tie z konzervy? to je tiež téma na diskusiu..

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní