3-krát recept na sýte jesenné raňajky: Na čom si pochutnáš ty?

3-krát recept na sýte jesenné raňajky: Na čom si pochutnáš ty?
  • 15.09.2013
  • Silvia Karasová

Vonku sa ochladilo a vy akosi pociťujete stále menšiu túžbu po ľahkých letných raňajkách v štýle za hrsť ovocia či trocha jogurtu a bežíme za prácou či dobrodružstvom? Ak sa ráno prebúdzate s tým, že vaše telo sa pomaličky nastavuje na príchod zimy a zatúžilo pridať trošku „zásob“, alebo sa aspoň ráno poriadne najesť, vyskúšajte sýte jesenné raňajky. Využite k nemu aj ingrediencie, ktoré ponúka toto ročné obdobie a určite sa nebojte vymeniť klasiku chlieb šunka syr, za polievku či sladulinké toasty.

Odporúčame: Cviklové placky s jogurtovým dresingom: Zdravá jesenná pochúťka

tekvicové toasty

Zdroj: Shutterstock®

Tekvicové toasty

Ingrediencie: 8 kúskov chleba, 3 vajcia, štvrť hrnčeka strúhanej tekvice, štvrť hrnčeka mlieka alebo smotany, javorový sirup, škorica, mletého zázvoru, strúhaný muškátový oriešok, štipka soli, maslo

Postup: Vajíčka rozmiešajte so strúhanou tekvicou, pridajte všetky korenia, soľ, smotanu a dve lyžice javorového sirupu. Vo vajíčkovej zmesi namočte z oboch strán chlebík a na rozpustenom masle klasicky vypražte. Pred podávaním polejte sirupom, prípadne dochuťte ešte škoricovým cukrom.

praženica

Zdroj: Shutterstock®

Praženica

Ingrediencie: vajíčka, slanina, cherry paradajky, čerstvá pažítka, olivový olej, avokádo nakrájané na plátky, trochu rukoly, pečivo

Postup: Zapnite gril a opražte na ňom slaninu z každej strany, podobne tiež cherry paradajky. Vajíčka zmiešané s pažítkou, soľou a korením vylejte na panvicu s trochou rozpáleného oleja. Vajíčka vymiešajte do praženice. Podávajte s opekanou slaninou, paradajkami a plátkami čerstvého avokáda. Pre väčšiu sýtosť pridajte aj pečivo. Dozdobte tiež čerstvou rukolou.

tekvicová polievka

Zdroj: Shutterstock®

Tekvicová polievka

Ingrediencie: 1 stredne veľká tekvica, 1 l kuracieho vývaru, 4 dcl bieleho suchého vína, olivový olej, maslo, 2 väčšie cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 menší kúsok čerstvého zázvoru, muškátový oriešok, soľ

Spôsob prípravy: Na olivovom oleji opečte nakrájaný cesnak, cibuľu aj nastrúhaný zázvor. Tak pridajte menšie kocky umytej a očistenej tekvice, a chvíľu spolu restujte. Prilejte vývar a varte až kým tekvica nezmäkne. Tak polievku rozmixujte dohladka, prilejte víno, osoľte, dochuťte muškátovým orieškom a nechajte prevrieť. Polievku podávajte s pečivom, napríklad zapekanými syrovými bagetkami.

Odporúčame: Jednoduchý recept na apple pie: Tento jablkový múčnik budeš milovať!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Miroslava Dováľová 16.09.13 15:18

MD
karma
-1.00

mňam :)

  • 0
Odpovedať

Miriama Džupinková 04.10.13 09:06

MD
karma
-1.00

mňam tu tekvicovú polievočku by som si dala :)

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 12.01.14 18:21

JK
karma
100.00

zaujímavé recepty z tekvice vyzerajú lákavo

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní