Tipy, ako dosiahnuť ploché bruško

Tipy, ako dosiahnuť ploché bruško

Aj keď je už leto rozhodne za nami a formovanie postavy do plaviek už nie je to, čo práve riešime, v zime by sme sa určite nemali zmeniť na leňochov, ktorí sa ledva natiahnu. Udržiavať sa vo forme by sme mali stále.

Či už preferujete cvičenie vo fitku alebo dlhé prechádzky s partnerom či priateľmi, ste na skvelej ceste udržať svoje telo fit. Navyše, ak k tomu pridáte správnu stravu, tak top postavu máte zaistenú. Myslíte, že mať ploché bruško sa nedá, že to chce poriadnu drinu v posilňovni? Tak ste na omyle, s týmito tipmi ho dosiahnete.

Odporúčame tiež: 3 veci, ktoré si na vás muž pravdepodobne nevšimne

Tipy ako dosiahnuť ploché bruško

Zdroj: Shutterstock®

1. Magická hodina

Myslíte si, že nič takéto neexistuje? A čo to má spoločné s plochým bruškom? Odborníci na výživu tvrdia, že je dôležité dopriať si desiatu na báze proteínu (jablko, miska orechov, kúsok syra...) v čase medzi 15 a 16. hodinou. Práve v tomto čase váš metabolizmus zvyšuje svoju funkciu, preto dokáže dôkladnejšie regulovať hladinu cukru v krvi. Tak sa vám nebude na brušku ukladať žiaden tuk.

2. Prechádzka

Áno viem, v tomto mrazivom počasí je pre každého najideálnejšie zabaliť sa do teplej deky, vyložiť nohy a s teplým čajom v ruke pozerať TV. Poprípade si sadnúť niekam do teplej reštaurácie na kávičku s priateľmi. No vymeňte leňošenie za prechádzku s priateľmi. Spojíte tak príjemné s užitočným – kontakt s priateľmi a cvičenie vo forme chôdze. 

Odporúčame tiež: Motivácia ako súčasť každého vášho dňa

Tipy ako dosiahnuť ploché bruško

Zdroj: Shutterstock®

3. Vláknina

Potraviny rastlinného pôvodu obsahujú vlákninu, ktorá je pre ľudský organizmus naozaj potrebná. Základná živina vám pomôže dosiahnuť plochšie bruško. Ako? Odborníci tvrdia, že už 10 gramov vlákniny denne vám zaručí 3,5 % menej tuku. Neuveriteľné, ale vláknina vás tiež dostatočne nasýti.

4. Voda

Ak ste milovníci kávy, tak by ste ju mali vymeniť za vodu. Na jednej strane je káva lahodná a dokáže človeka naozaj prebrať, na druhej strane zas spôsobuje odvodnenie organizmu. Preto sa vaše telo bude snažiť uchovať čo najviac tekutín v bruchu, aby si udržalo dostatočnú hydratáciu. Preto je v tomto prípade voda priaznivejšia.

Odporúčame tiež: Kapusta - jej účinky na krásu a zdravie

Tipy ako dosiahnuť ploché bruško

Zdroj: Shutterstock®

5. Probiotiká

Tie idú ruka v ruke s antibiotikami. Avšak používajú sa aj pri liečbe akné a ďalších rôznych problémov. Je to forma baktérií, ktorá je potrebná. Pomáha zlepšiť trávenie. Vďaka tomu sa vám nebude ukladať tuk a môžete dosiahnuť plochšie bruško.  

Odporúčame tiež: Zacvičte si flowin a vyformujte svoju postavu!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

01.11.16 08:36

karma
-1.00

80% je strava... voda nevoda, prechadza su blbiny...vlaknina je precenovana, s dobrou crevnoou kulturou (zasa strava) nie je absolutny problem s peristaltikou aj bez vlakniny.. nie sme stavany na zuvanie bylin...
Podstatne je MINIMALIZOVAT cukry vseho druhu (aj muka je cukor..), zvysit mnozstvo konzumacie ZIVOCISNYCH tukov (podstatnejsi viac ako protein)... intermittent fasting je vyborne zrychlenie (nejest od vstania povedzme az do obeda, alebo az po HIT cviceni na obed..).
Po odvyknuti na junk rychle cukry uz to nie je take strasne, da sa jest iba ked je clovek hladny (najlepsie striedat ketozu s obcasnymi

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 04.11.16 10:43

karma
93.00

základ je obmedziť až úplne vynechať cukry, múku...hýbať sa, piť dostatok vody :)

  • 0
Odpovedať

Martina Begalova 16.11.16 11:13

MB
karma
108.00

to je vecny problem...

  • 0
Odpovedať

Stanislava Mészárošová 02.12.16 20:21

SM
karma
-1.00

aj pravda...

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní