Účinní odborníci v boji s prechladnutím: Používaš ich aj ty?

Účinní odborníci v boji s prechladnutím: Používaš ich aj ty?

Máte pocit, že vám vybuchne hlava, tečie vám z nosa a trápi vás neznesiteľný kašeľ? Áno, to sú príznaky chrípky alebo obyčajného prechladnutia. U dospelého človeka trvá maximálne týždeň, kým všetky symptómy prechladnutia ustúpia. U starších sa táto doba môže predĺžiť. Avšak, všetko závisí od imunitného systému, zvolenej liečby a pod.

Aké opatrenia dokážu skrátiť liečbu prechladnutia? Máme pre vás odpoveď. Základom je správna životospráva, dostatok spánku a množstvo ďalších prírodných pomocníkov, ktorí si hravo poradia s kašľom, bolesťou hrdla, či upchatým alebo tečúcim nosom. 

Pozri aj: Ako na to: Ako a kam aplikovať očný krém, a vyzerať sviežo?

cesnak, slaná voda, zázvor

Zdroj: Shutterstock®

Prírodný odborníci v boji s prechladnutím

  • Zázvor: Rozhodne ingrediencia, ktorá možno nechýba ani vo vašej kuchyni. O jeho zdravotných prínosoch sa toho popísalo už naozaj veľa. Zázvor patrí už po stáročia medzi najvyhľadávanejšie suroviny, ktoré dokážu upokojiť kašeľ a boľavé hrdlo. Výskum tiež naznačuje, že zázvor dokonca dokáže odvrátiť pocity nevoľnosti, ktoré často sprevádzajú chrípku alebo prechladnutie.
  • Cesnak: Táto surovina, ktorá sa používa najmä pri varení, obsahuje zložku alicín, ktorá má antimikrobiálne vlastnosti. Nielenže slúži ako prevencia pred prechladnutím, pretože podporuje imunitný systém, dokonca zmierňuje príznaky samotného prechladnutia. Najlepší je v surovom stave, no ak nemusíte jeho chuť a vôňu, tak ho skúste rozdrviť a zmiešať s medom.
  • Slaná voda: Kloktanie slanej vody pomáha zabrániť vzniku alebo množeniu baktérií, ktoré spôsobujú infekcie horných dýchacích ciest. Tento zázrak však dokáže utlmiť aj bolesť hrdla. Stačí, ak rozpustite lyžičku soli v pohári plnom vody, vykloktáte si hrdlo a vodu vypľujete.
echinacea a pastilky

Zdroj: Shutterstock®

Echinacea

Koreň tejto rastliny sa používa na liečbu infekcií už viac ako 400 rokov. Obsahuje veľké množstvo flavonoidov, ktoré posilňujú imunitný systém a znižujú zápal. Pripravte si čaj z echinacey alebo vyskúšajte tieto Dr. Theiss Echinaceové kvapky alebo perorálny roztok Dr. Theiss Echinacea Forte. Ide o pomocné a podporné lieky na prevenciu chorôb z prechladnutia.

UPOZORNENIE: Pred ich užitím si pozorne prečítajte písomnú informáciu alebo sa poraďte so svojim lekárom, alebo lekárnikom.

Vyskúšaj aj moderné prípravky

Keď to jednoducho nejde po dobrom a príroda nezaberá, tak sa obráťte na pastilky. Tieto „cukríky“ obsahujú znecitlivejúce zložky, ktoré dočasne utíšia bolesť hrdla a zároveň ho liečia. Odporúčame pastilky s príjemnou šalviovou chuťou, akými sú Dr. Theiss salbei bonbons. V prípade, že bolesť trápi vášho drobca, tak sa obráťte na Dr. Theiss HerbalSept kids lízanky - zmierňujú zápal v hrdle, vďaka čomu sú nápomocné pri ťažkostiach s prehĺtaním.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Soňa Krátka 29.11.17 07:56

SK
karma
114.00

rada využívam to, čo nám ponúka príroda, zázvor, cesnak, med...a iné rôzne

  • 0
Odpovedať

Marcel Maňák 29.11.17 23:48

MM
karma
-1.00

U nás prírodné lieky fičia a zaberajú.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní