Vieš, prečo jesť fenikel? Povieme ti aj to, ako ho správne konzumovať

    • Zdieľaj:
- RECEPT NA NAKLADANÝ FENIKEL
1 z 1

RECEPT NA NAKLADANÝ FENIKEL

Ako si fenikel naložiť rýchlo a jednoducho? Inšpirujte sa receptom z portálu Wild Greens and Sardines.

Potrebovať budete:

  • 2 stredné bulvy fenikla
  • 240 ml bieleho vínneho octu
  • 240 ml vody
  • 2 lyžice cukru
  • 1,5 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky feniklových semienok
  • 1/2 lyžičky koriandrových semienok
  • 1/4 lyžičky drveného čili

Postup prípravy:

  1. Fenikel si narežeme pozdĺžne na tenké pásiky. Použiť môžete aj mandolínu.
  2. V hrnci si necháme zovrieť ocot, vodu, cukor aj soľ.
  3. Na suchej panvici si necháme prevoňať feniklové aj koriandrové semienka, pridáme aj čili.
  4. Pripravte si dva čisté (najlepšie vyvarené) uzatvárateľné poháre, do ktorých na spodok rozdeľte korenie z panvice. Nasleduje vrstva fenikla a následne všetko zalejte nálevom.
  5. Po vychladnutí nálevu fenikel uzavrite a dajte ho do chladničky aspoň na jeden deň.
1 z 1