RECEPT NA NAKLADANÝ FENIKEL
Ako si fenikel naložiť rýchlo a jednoducho? Inšpirujte sa receptom z portálu Wild Greens and Sardines.
Potrebovať budete:
- 2 stredné bulvy fenikla
- 240 ml bieleho vínneho octu
- 240 ml vody
- 2 lyžice cukru
- 1,5 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky feniklových semienok
- 1/2 lyžičky koriandrových semienok
- 1/4 lyžičky drveného čili
Postup prípravy:
- Fenikel si narežeme pozdĺžne na tenké pásiky. Použiť môžete aj mandolínu.
- V hrnci si necháme zovrieť ocot, vodu, cukor aj soľ.
- Na suchej panvici si necháme prevoňať feniklové aj koriandrové semienka, pridáme aj čili.
- Pripravte si dva čisté (najlepšie vyvarené) uzatvárateľné poháre, do ktorých na spodok rozdeľte korenie z panvice. Nasleduje vrstva fenikla a následne všetko zalejte nálevom.
- Po vychladnutí nálevu fenikel uzavrite a dajte ho do chladničky aspoň na jeden deň.