Maamii, ja sa nudím... Tu sú tipy, ako zabaviť deti počas karantény!

Maamii, ja sa nudím... Tu sú tipy, ako zabaviť deti počas karantény!

Nový koronavírus, ktorý sa nezadržateľne šíri po celom svete, väčšinu z nás zavrel doma. Niektorí majú to šťastie a môžu svoje deti aspoň vypustiť na dvor. Niektorí však bývajú v bytoch a byť zavretí, takpovediac medzi štyrmi stenami s deťmi, je často (ak nie vždy) veľmi náročné. „Mami, ja sa nudím,” to je veta, ktorú počujete azda aj stokrát za deň. Rodičia, nezúfajte, pripravili sme pre vás tipy, ako zabaviť deti počas karantény pomocou DIY hier a projektov.

DIY zábava pre deti

Základným cieľom všetkých rodičov by malo momentálne byť zabaviť deti po čo možno najdlhšiu časť z dňa. Na to niekedy omaľovánky a rozprávky jednoducho nestačia. Na DIY projekty a zábavu, ktorú nájdete v našej galérii zo sociálnej siete Pinterest, však nepotrebujete žiadne špeciálne ani drahé nástroje. Pri väčšine z nich si vystačíte s papierom, ceruzkami či lepidlom a s predmetmi, ktoré má doma takmer každý z nás. Už vás dlhšie nebudeme napínať, poďte sa inšpirovať! 

P. S. Tieto nápady nemusíte využívať len počas pandémie a karantény, ale oceníte ich aj počas daždivých dní.

Pozri aj: Najlepšie psy do rodiny s deťmi: Ktoré plemená sú správnou voľbou?

- 7 DIY aktivít pre deti
1 z 7

Upratovacia čata

Hra, ktorá vaše deti zabaví a dokonca i naučí poriadkumilovnosti. A je to tak jednoduché! Vytvorte na zemi štvorce, kruhy či iné tvary, napríklad z farebnej pásky alebo z papierov, ktoré prilepíte o zem. Mimo týchto plôch vysypte „neporiadok" a dajte deťom do ruky metličku. Všetok neporiadok treba dostať na svoje miesto!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Jozef Bednár 21.03.20 01:55

JB
karma
-1.00

Celé zle. Dieťa ktoré sa nudí, je doslova vadné. Ja som sa za celý svoj život a už vôbec nie ako dieťa nenudil!! Nudí sa len človek primitívny alebo memtálne zaostalý. Normálne zdravé dieťa sa predsa nikdy nenudí. Vždy sa predsa dokáže niečím zaujať. Buď prácou, hrou, čitaním,..... Život človeka, ktorý je zdravý je predsa vždy niečím vyplnený a naopak je pre neho príznačné, že má nedostatok času a nie naopak jeho prebytok !!! Čas = život. Takže článok svedčí o tom, že dnešné deti sú zle vedené a vychovávame generáciu idiotov, debilov a retardov. Jednoducho ľudí zameraných na konzum. Ľudí ktorí nedokážu tvoriť, len konzumovať, čo im iní ľudia vytvoria. Smutné .

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní