Hosť na svadbe: Čo si na túto slávnostnú udalosť (ne)obliecť?

Hosť na svadbe: Čo si na túto slávnostnú udalosť (ne)obliecť?

Nestáva sa často, že vás niekto pozve na svadbu. V priemere to je tak možno jedenkrát do roka, kedy sa niekto z rodiny alebo blízkych priateľov vydáva či žení. To však nie je dôvod na to, aby sme v skriniach mali róby v rôznych farbách, ktoré stačí len vytiahnuť a obliecť si na danú udalosť. Keď príde pozvánka, hneď letíme do obchodu, aby sme našli správne šaty, v ktorých by sme sa cítili pohodlne a zároveň očarujúco.

Či už si pozvanie na svadbu vyžaduje formálne, kokteilové alebo neformálne oblečenie, mali by ste pamätať na niekoľko univerzálnych štýlových pravidiel, ktorých by ste sa mali držať, aby ste sa vyhli nešťastným módnym udalostiam, tzv. módnemu faux pass. Čo by ste si teda na svadbu nemali nikdy obliecť?

ako sa neobliecť na svadbu

Zdroj: Shutterstock®

Oblečenie mimo dress code

Ak si plánujete kúpiť nové šaty na svadbu, tak sa najprv uistite v tom, aký je predpísaný alebo stanovený dress code budúcimi mladomanželmi. Určite si nekupujte dlhú slávnostnú róbu, keď je predpísaný dress code vhodný na záhradnú party. Na tú sa skôr hodia kokteilové šaty. Ak sa bude svadba konať na pláži, tak v plesových šatách by ste rovnako nepochodili. Najlepšie bude, ak sa poradíte s družičkou nevesty alebo so samotnou nevestou. Vyhnete sa tak módnemu prešľapu a nik na vás nebude ukazovať prstom.

Krikľavé oblečenie na svadbu nepatrí

Jedným z najväčších pravidiel je, že na svadbe by ste nemali zatieniť svadobčanov a už vôbec nie mladomanželov. Upustite teda od flitrovaných plesových šiat, trblietavých čeleniek a iných odevov, ktoré by mohli odviezť pozornosť od nevesty na vás.

Biele šaty len na neveste

Pokiaľ nie ste nevestou, tak biele šaty na svadbe sú považované za módny prešľap. Platí to aj o rôznych odtieňoch bielej, slonovinovej a šampanskej. Nevesta si zaslúži vyniknúť, preto ju určite nebudete chcieť v tento deň rozladiť alebo si ju pohnevať. Biele šaty sú však akceptované na malých družičkách. Avšak pre istotu sa nevesty opýtajte či by jej nevadilo, ak by najmenšia družička mala na jej svadbe biele šatočky.

Odporúčame: Pop-up svadba: Skvelý spôsob ako ušetriť a znížiť rozpočet

čo si obliecť na svadbu

Zdroj: Shutterstock®

Rifle a tenisky sa na svadbu nehodia

Aj keď je na pozvánke uvedené, že sa svadba bude konať v neformálnom štýle a teda si môžete obliecť neformálne oblečenie, stále platí, že rifle a tenisky sa na túto udalosť nehodia. Je to výnimočný deň a vy by ste mali mladomanželom prejaviť úctu vhodným outfitom. Aj keď ide o neformálnu udalosť, páni by mali na seba nahodiť košeľu, kravatu a sako – nehovoríme však, že to musí byť oblek.

Nemýľte si svadbu s nočným klubom

Pozor na odvážne módne kúsky. Veľa odhalenej kože, hlboké výstrihy, krátke sukne, šaty so sieťkou – to je oblečenie vhodné skôr do nočného klubu. Je to skôr vulgárne oblečenie, ktoré môže pobúriť svadobných hostí a odpútať pozornosť od nevesty.

Ak aj napriek tomu stále neviete, čo si na svadbu obliecť, tak vedzte, že malé čierne nikdy nič nepokazia. Môžete k ním zvoliť výraznejšie topánky, kabelku a doplnky, vďaka ktorým nebudete pôsobiť smutne a nudne.

Zaujme ťa: Motto na svadobné oznámenie: Top citáty o láske, rodine, priateľstve


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní