Svadobná časová kapsula, netradičný svadobný rituál na Slovensku

Svadobná časová kapsula, netradičný svadobný rituál na Slovensku

V koľkých filmoch ste videli absolventov ročníka zakopávať časovú kapsulu, ktorú naplnili rôznymi spomienkami či predmetmi, ktoré boli pre nich charakteristické? Vídali sme to predovšetkým v zahraničných filmoch, kde následne kapsulu po niekoľkých rokoch vykopávali zo zeme a spomínali na tie mladé časy, keď všetci boli tínedžermi a nemali žiadne starosti. Niečo podobné je aktuálne veľkým trendom aj na svadbách.

Aj na svojej svadbe si môžete vytvoriť „kapsulu,“ ktorú spolu s manželom otvoríte na niektoré z vašich výročí svadby. Nemusíte ju ani nikde zakopávať, stačí ju len niekde poriadne ukryť, ale pamätať si, kam ste ju schovali.

časová kapsula mladomanželov

Zdroj: pinterest.com / floridianweddings.com

Časová kapsula zo svadby

Ceremónia časových kapsúl je spomienkou alebo pripomienkou trvácnosti vašej lásky a celoživotného záväzku, akým je manželstvo. Počas obradu môžete do kapsule alebo spomienkovej krabičky vložiť všetky vaše prejavy lásky, ktoré na konci dňa zapečatíte a znovu otvoríte na svoje piate, desiate, alebo dvadsiate výročie. Poprípade túto spomienkovú kapsulu môžete otvoriť aj v čase, keď sa vaše manželstvo dostane do krízy a vy si tak budete chcieť pripomenúť všetko to krásne, čo vás s partnerom spojilo.

Do časovej kapsule môžete vložiť čokoľvek. Dokonca môžete poprosiť aj vašich svadobných hostí, aby do nej prispeli svojou maličkosťou. Môžu priniesť fotografie, ktoré si s vami vytvorili na nejakej inej udalosti, na ktorú vždy radi spomínajú. Môžu to byť listy alebo predmety, ktoré sa im s vami spájajú.

Vy môžete do časovej kapsule vložiť čokoľvek, čo charakterizuje vás a čo symbolizuje vašu lásku. Môže to byť prvý zamilovaný list, ktorý ste si s partnerom vymenili. Môžu to byť vami napísané svadobné sľuby. Predmety z prvej spoločnej dovolenky. Spomienky na prvé rande (lístok z kina, účtenka z reštaurácie,...), spomienky zo žiadosti o ruku a pod.

Pozri tiež: Slaný bar na svadbe: Svadobný trend pre rok 2022

Ako by mala vyzerať časová kapsula?

V tomto prípade je to len a len na vás, akú jej dáte podobu. Môže to byť drevená alebo iná krabica, ktorú môžete zamknúť na kľúčik. Môže to byť fľaša, ktorá bude plná odkazov a prianí do budúcnosti – teda rád do manželského života od svadobných hostí. Časová kapsula môže mať podobu fotoknihy alebo knihy, ktorú otvoríte na svoje výročie. Do knihy môžu hostia nalepiť fotografie zo svadby a napísať venovanie alebo odporúčanie pre manžela či manželku do života. Fantázii sa medze nekladú!

svadobná časová kapsula

Zdroj: pinterest.com / popsugar.com

obrad časovej kapsule na svadbe

Zdroj: pinterest.com / Mariages.net


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba

Čo čítajú ostatní