Svadobné dary pre mladomanželov: Aké sa bežne dávajú?

Svadobné dary pre mladomanželov: Aké sa bežne dávajú?

Dary vo všeobecnosti sú ťažkým orieškom, najmä keď chceme darovať niečo praktické, no zároveň aj veľmi osobné a personalizované. Ide nám najmä o radosť obdarovaného a snažíme sa vždy vybrať niečo, čo sa nám pre neho hodí a mohlo by sa mu páčiť. Inak to nie je ani pri výbere darov pre novomanželov. 

Nádherný začiatok spoločnej cesty sa spája aj so svadobnými darmi. Aké svadobné dary sa bežne dávajú?

Peniaze

Aj keď sa často darovanie peňazí zdá ako neosobné, pre novomanželov sú financie veľmi dôležité. Darovanie peňazí ako svadobného daru je skvelým nápadom, rovnako však môžete zvoliť aj rôzne kreatívnejšie nápady ako napríklad zaplatiť poistenie auta, či nájom na bývanie. Takto darujete peniaze a pri tom oslobodíte novomanželov od určitej zodpovednosti, za čo vám určite poďakujú.

Odporúčame: Virtuálna svadba: Aké sú jej výhody? Prečo si povedať ÁNO netradične?

dar pre mladomanželov

Zdroj: Shutterstock®

Praktické darčeky

Praktické darčeky sú skvelou alternatívou svadobného daru pre novomanželov. Svadba predstavuje začiatok spoločného života a teda aj spoločnej domácnosti. Výbava do domácnosti teda môže byť skvelou alternatívou svadobného daru. Skvelým a praktickým svadobným darom môžu byť obliečky, plachty, či vybavenie do kuchyne. 

Darčeky od srdca

Asi nič nepoteší viac ako darčeky vyrobené vlastnoručne, ktoré majú v sebe príbeh a lásku. Ak sú pre vás ľudia, ktorí spájajú svoju cestu dôležití, môžete im vyrobiť rôzne personalizované darčeky s fotografiami, či zaujímavé dekorácie. Vložte trochu času a úsilia do tvorby unikátneho darčeka a uvidíte, že váš svadobný dar zarezonuje v pamäti novomanželov.

Inšpiruj sa: Jesenné kvetinové inšpirácie: Najkrajšie nápady na svadobnú kyticu

tip na darček pre novomanželov

Zdroj: Shutterstock®

Zážitkové poukazy

Veľmi dobrým svadobným darom, ktorý poteší nejednu dvojicu je pobyt v hoteli, či prírode. Poukaz na pobyt vo wellness centre pre tých, ktorí bažia po relaxe alebo adrenalínový bungee jumping pre milovníkov vzrušenia. Dôležité je sa trafiť do vkusu novomanželov a máte unikátny a kreatívny svadobný dar. Skvelou voľbou určite bude aj spoločný kurz. Niektoré páry sa dozaista potešia kurzu spoločenských tancov, alebo skôr kurzu varenia ich obľúbeného jedla. Tak či onak, venujete im spoločný čas, ktorý je vzácny. 

Cenová relácia svadobných darov bola v minulosti udávaná dosť striktne. Dnes sa svadobné dary dávajú skôr v závislosti od vzťahu k novomanželom. Určite zvoľte dar, ktorý bude aj pre vás atraktívny a budete si istí, že novomanželov poteší. Ak si nie ste istý správnou voľbou, môžete pomôcť novomanželom po finančnej stránke, čo im na začiatku spoločného života určite bude nápomocné. Svadba je nádherným okamihom spojenia života dvoch ľudí a preto netreba bazírovať len na tom materiálnom, ale užívať si najmä to duchovné, čo sa nesie v atmosfére každej krásnej svadby.

Neprehliadni: Toskánska žltá svadobná výzdoba: Farba, do ktorej sa zamiluješ!

Naposledy aktualizovaný článok: 2.2.2022


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Chromíková 31.03.21 10:25

MC
karma
109.00

Darovanie peňazí je asi najlepší darček.

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 07.04.21 21:18

KS
karma
133.00

Obálke s peniazmi sa určite potešia viac, pretože ich budú môcť použiť načo naozaj potrebujú :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní