Zásnubný prsteň na svadbe: Mať ho v deň D nasadený alebo nie?

Zásnubný prsteň na svadbe: Mať ho v deň D nasadený alebo nie?

Párkrát v živote zažijeme tie povestné motýliky v bruchu a raz to je aj vtedy, keď si pred nás náš vyvolený pokľakne a romanticky sa opýta či si ho vezmeme a staneme sa jeho ženou. Je to romantický a nezabudnuteľný okamih, preto s hrdosťou nosíme zásnubný prsteň. S radosťou ho ukazujeme všetkým kamarátkam a každý jeden deň sa tešíme z toho, aké máme v živote šťastie. Krásne zdobí náš prstenník na ľavej ruke, no keď príde deň D, zrazu nevieme, čo s ním. Tu teda nastáva otázka či ho mať na prste aj v deň svadby alebo ho na pár hodín odložiť?

Aj keď mnohé nad takouto banalitou ani neuvažujú a stresujú sa ňou až v deň svadby, popravde nejaká jednotná odpoveď na túto otázku ani neexistuje. Máte však na výber hneď z troch možností – buď ho presuniete na druhú ruku, necháte si ho aj v deň svadby alebo ho pre tento deň odložíte do šperkovnice. Čo si vyberiete?

mať snubný prsteň na svadbe

Zdroj: Shutterstock®

Zásnubný prsteň na pravej ruke

Pri žiadosti vám ho nasadí na prstenník ľavej ruky (nosí sa na tomto prste preto, lebo je vraj najbližšie k srdcu), no v deň svadby ho môžete premiestniť na pravú ruku – teda v prípade, že sa ho nemienite vzdať ani na jeden deň v živote. Po svadbe ho môžete opäť nasadiť na ľavú ruku a nosiť ho spoločne s obrúčkou. No ak sa rozhodnete ponechať si ho na pravej ruke aj po svadbe, tak nič tým nepokazíte. Uistite sa však, že vám sedí a netlačí vás alebo vám nie je príliš voľný – predídete tak jeho strate, alebo zaseknutiu na prste.

Snubný prsteň aj na svadbe

Prsteň od vášho budúceho manžela môžete mať aj na svadobnom obrade, to znamená, že obrúčku vám manžel nasadí vedľa zásnubného prsteňa. Nie je to netradičné, no môže to byť v rozpore so svadobnými tradíciami a tiež môžete týmto spôsobom zatieniť obrúčku. Totižto pri svadobnom fotografovaní môže iskrivý diamant zatieniť obrúčku, čo by vám s odstupom času mohlo byť celkom ľúto.

Zaujme ťa: Ako vybrať farbu pre svadbu? Nechaj sa viesť naším svadobným sprievodcom

svadobná obrúčka

Zdroj: Shutterstock®

Na obrad si zásnubný prsteň zložte alebo nechajte doma

Najideálnejším riešením bude, ak necháte zásnubný prsteň doma v šperkovnici, aby ste sa nemuseli počas obradu stresovať. Poprípade môžete poveriť družičku alebo spoľahlivého člena rodiny, aby vám zásnubný prsteň počas obradu postrážil a po obrade si ho môžete nasadiť.

Ak plánujete mať na svadbe rukavičky, tak v tom prípade prsteň určite nechajte doma. Pod rukavičkami by nevyznel a rukavičky by sa oň mohli zaseknúť. Ak by ste si ho dali na rukavičky, tak zaseknúť by sa mohol prsteň, pretože aj rukavičky pridávajú prstom na hrúbke.

Inšpiruj sa: Tulipánová svadobná kytica: Inšpirácie pre každé ročné obdobie


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní