2 z 3
Karí s batatmi a cícerom
Ak milujete ázijskú kuchyňu, na batatovo-cícerovom karí podľa Bianca Zapatka si určite pochutnáte. Recept je pritom úžasne jednoduchý!
Ingrediencie
- 1 lyžica kokosového oleja
- 1 stredná cibuľa nadrobno
- 3 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 2 lyžičky postrúhaného zázvoru
- 1 lyžička drvenej rasce
- 1/2 lyžičky kurkumy
- 1 – 2 lyžice karí pasty alebo karí korenia
- 1 veľký olúpaný batat na kocky
- 1 stredná mrkva nadrobno
- 1 konzerva lúpaných paradajok
- 1 konzerva kokosového mlieka
- 1 konzerva cíceru zbaveného nálevu a umytého pod vodou
- 150 g brokolice
- soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
- voliteľné ingrediencie na podávanie: sezamové semienka, petržlenová vňaťka alebo kešu oriešky
Postup prípravy
- Na panvici si rozohrejeme kokosový olej a pridáme cibuľku. Speníme ju, kým nezmäkne, trvá to asi 3 minúty. Následne pridáme cesnak, zázvor, karí, rascu aj kurkumu. Koreniny necháme prevoňať, asi pol minúty.
- Pridáme bataty a mrkvu a pomiešame. Opekáme asi dve minúty a pridáme paradajky aj kokosové mlieko. Poriadne premiešame. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni asi 10 minút.
- Následne pridáme ružičky brokolice a cícer a varíme ešte 10 minút. Zelenina by mala byť mäkká, keď do nej pichnete vidličkou. Ak karí príliš zhustne, pridáme trocha vody.
- Karí podávame s ryžou. Môžeme pridať voliteľné ingrediencie, teda sezamové semienka, jemne orestované kešu oriešky alebo čerstvú vňať. Karí môžeme na záver dochutiť šťavou z limetky.