Najlepšie recepty z batatov: Skvelá príloha, dezert aj hlavné jedlo!

    • Zdieľaj:
2 z 3

Karí s batatmi a cícerom

Ak milujete ázijskú kuchyňu, na batatovo-cícerovom karí podľa Bianca Zapatka si určite pochutnáte. Recept je pritom úžasne jednoduchý!

Ingrediencie

  • 1 lyžica kokosového oleja
  • 1 stredná cibuľa nadrobno
  • 3 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 2 lyžičky postrúhaného zázvoru
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • 1/2 lyžičky kurkumy
  • 1 – 2 lyžice karí pasty alebo karí korenia
  • 1 veľký olúpaný batat na kocky
  • 1 stredná mrkva nadrobno
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • 1 konzerva kokosového mlieka
  • 1 konzerva cíceru zbaveného nálevu a umytého pod vodou
  • 150 g brokolice
  • soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
  • voliteľné ingrediencie na podávanie: sezamové semienka, petržlenová vňaťka alebo kešu oriešky

Postup prípravy

  1. Na panvici si rozohrejeme kokosový olej a pridáme cibuľku. Speníme ju, kým nezmäkne, trvá to asi 3 minúty. Následne pridáme cesnak, zázvor, karí, rascu aj kurkumu. Koreniny necháme prevoňať, asi pol minúty.
  2. Pridáme bataty a mrkvu a pomiešame. Opekáme asi dve minúty a pridáme paradajky aj kokosové mlieko. Poriadne premiešame. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni asi 10 minút.
  3. Následne pridáme ružičky brokolice a cícer a varíme ešte 10 minút. Zelenina by mala byť mäkká, keď do nej pichnete vidličkou. Ak karí príliš zhustne, pridáme trocha vody.
  4. Karí podávame s ryžou. Môžeme pridať voliteľné ingrediencie, teda sezamové semienka, jemne orestované kešu oriešky alebo čerstvú vňať. Karí môžeme na záver dochutiť šťavou z limetky.
2 z 3