Registrácia Prihlásenie

Najlepšie recepty z batatov: Skvelá príloha, dezert aj hlavné jedlo!

Aj vy zbožňujete sladké zemiaky alias bataty? Nie ste sami, pretože bataty v poslednej dobe naozaj naberajú na popularite. A my sa tomu vlastne ani nečudujeme. Sú zdravé, veľmi chutné a dá sa z nich uvariť príloha, hlavné jedlo aj dezert. Ide o akúsi univerzálnu ingredienciu, ktorú možno využiť na rôzne spôsoby, teda naslano aj nasladko. Aké sú najlepšie recepty z batatov, ktoré jednoducho musíte vyskúšať?

Zdravie na tanieri

Bataty sú naozaj veľmi zdravé, čo dokazujú aj rozsiahle štúdie, ktoré tvrdia, že dokážu bojovať s voľnými radikálmi, podporujú zdravé videnie aj trávenie a tiež aj správne funkcie mozgu. Ak si teda pripravíte bataty v podstate v akejkoľvek podobe, bude z nich benefitovať vaše telo, ale aj vaše gurmánske ja, ktoré miluje vynikajúce jedlo. V našej galérii zo sociálnej siete Pinterest nájdete tri najzaujímavejšie recepty na bataty, aké sme pre vás objavili a prepísali do slovenskej podoby. Vychutnajte si ich ako prílohu, hlavné jedlo aj dezert, teda naslano aj nasladko!

Odporúčame: RECEPT: Domáce kokosové mlieko bez zbytočného cukru a konzervantov

1 z 3

Batatové hranolky

Hranolky zo sladkých zemiakov sú zdravšou alternatívou tých klasických. Tu je recept podľa As Easy As Apple Pie.

Ingrediencie

  • 2 stredne veľké bataty
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • soľ

Postup prípravy

  1. Bataty si očistíme a nakrájame na pol centimetra hrubé hranolky. Takto pripravené bataty dáme na hodinu do studenej vody.
  2. Rúru si rozohrejeme na 220 stupňov a plech si vystelieme papierom na pečenie.
  3. Hranolky si scedíme a poriadne vysušíme papierovými utierkami.
  4. Následne ich dôsledne zmiešame s kukuričným škrobom. Pridáme koreniny: oregano, cesnak, kajenské korenie aj papriku, pridáme aj olivový olej. Premiešame pomocou rúk.
  5. Hranolky rozložíme na plech vedľa seba. Nemali by sa prekrývať. Pečieme 25 – 30 minút, v polovici času ich pootáčame. 
  6. Po uplynutí času pootvoríme dvierka rúry a necháme chladnúť 30 minút. Po vytiahnutí z rúry posypeme morskou soľou a podávame ako prílohu alebo s dipom.

Návrat hore
Autor článku

3 komentáre

Elena Švachová 17.11.19 20:46

karma
108.00

Bataty kupujem a doteraz som ich vždy len piekla na pekáči.Zaujal ma recept na batatové palacinky.Určite vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Zuzana Zalacková 21.11.19 13:55

ZZ
karma
-1.00

Zatiaľ som bataty nejedla, ale určite vyskúšam hranolky z batát.

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 10.12.19 11:49

MF
karma
-1.00

niekoľkokrát som dala batatom šancu, ale zatiaľ ma neočarili...

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Toto je najzdravšia zelenina: Pomohla nám ju odhaliť jej farba
Inšpirácie

Toto je najzdravšia zelenina: Pomohla nám ju odhaliť jej farba

  • 74
  • 4
  • 22.08.2019
Inkontinencia u žien: Príliš častý problém, za ktorý sa hanbíme
Pre ženy

Inkontinencia u žien: Príliš častý problém, za ktorý sa hanbíme

  • 12
  • 1
  • 04.10.2019
Feng Šuej v partnerstve a láske: Ako rozprúdiť zmyselnosť?
Inšpirácie pre sebarozvoj

Feng Šuej v partnerstve a láske: Ako rozprúdiť zmyselnosť?

  • 129
  • 0
  • 07.09.2019
TOPlist