5. Hríbový krém
Nakoniec neváhajte vyskúšať aj túto krémovú hríbovú polievku. Potrebovať budeme 500 g šampiňónov, 2 až 3 hrste obľúbených sušených hríbov, 4 väčšie zemiaky, 2 šalotky, 300 ml kyslej smotany, olivový olej, soľ, korenie a tymián. Ako prvé necháme sušené hríby odstáť v studenej vode aspoň 10 minút. Na olivovom oleji opražíme šalotku nakrájanú nadrobno. Do hrnca pridáme nakrájané šampiňóny a zemiaky. Všetko až povrch zalejeme vodou. Pridáme aj sušené hríby, soľ, korenie a tymián. Následne varíme, kým zemiaky zmäknú, a to aspoň pol hodinu. Nakoniec polievku rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu a necháme ešte chvíľu variť. Pred podávaním môžete do polievky pridať zopár kúskov opražených šampiňónov.
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy