Navštívili sme: Celodenná vzdelávacia konferencia DERMA FORUM 2018

Navštívili sme: Celodenná vzdelávacia konferencia DERMA FORUM 2018

Kozmetická konferencia DERMA FORUM je projekt, zameraný predovšetkým na vzdelávanie kozmetických profesionálov, ale je tu aj pre všetkých kozmetických fanúšikov, ktorí sa radi informujú o novinkách v starostlivosti o svoju krásu. Ponúklo nám objektívne a zaujímavé informácie z oblasti kozmetiky a ďalších súvisiacich sfér. Myšlienka akcie vznikla na základe potreby rozšíriť povedomie ľudí o kozmetike a pridať statusu kozmetičky vážnosť, ktorú si zaslúži.

Celoživotné vzdelávanie je pre rozvoj človeka veľmi dôležité a iné to nie je ani v kozmetickom obore. O to je to dôležitejšie, ak nás kozmetika dokonca živí. Vedieť si vybrať z množstva informácií, ktorými sme dennodenne zahrnutí, nie je vôbec ľahké. Značky sa predbiehajú v tvrdeniach o výnimočnosti produktov, každý sa zdá jedinečný a bežní ľudia sú z toho zmätení alebo začnú tieto informácie ignorovať. 

Okrem pútavých prednášok na tieto a mnohé iné témy sme na Derma Forum navštívili aj predajnú výstavu vo vystavovateľskej sekcii, kde sme mali možnosť zoznámiť sa s kozmetickými značkami a produktami. Aké sú naše dojmy z druhého ročníka kozmetickej konferencie Derma Forum 2018?

Odporúčame: Exotické liči si určite zamiluješ! Je chutné a plné vitamínov

kozmetická konferencia

Zdroj: Shutterstock®

Prednášky pre každého

Ak si myslíte, že takéto kozmetické konferencie sú určené len výhradne pre odborníkov a zástupcov kozmetických značiek, ste na omyle. Aj my sme mali takéto predsudky, no tie sa rozplynuli už pri vstupe do kongresovej sály a po vzhliadnutí programu konferencie Derma Forum 2018. Ten bol postavený odborne, no zároveň s prihliadnutím aj na menej odbornú verejnosť. My sme počas prednášok jednoznačne načerpali množstvo užitočných informácií. To dokazovala aj dobrá nálada, panujúca počas celého dňa a úsmevy návštevníkov pri odchode z Technopolu, kde sa táto udalosť konala.

Príjemné prostredie, pretkané skvelým prístupom organizátorov. A to nepreháňame. Medzi prednášajúcimi sa samozrejme našli aj krátke reklamné vsuvky, no do celkového programu boli zakomponované veľmi decentne, čo vyhovovalo každému účastníkovi. Najviac nás prekvapili vysoko odborné prednášky o odličovaní pokožky či konzervácii kozmetiky, čo patrí medzi aktuálne veľmi žiadané a žhavé témy aj zo strany našich čitateľov.

konferencia pre kozmetičky

Zdroj: Shutterstock®

Dr. Belter

Zdroj: Shutterstock®

Pán Ondřej Kozlovský nám poodhalil tajomstvá Facebooku. Založením a nastavením facebookovej stránky to totiž nekončí, ale naopak začína. Na tejto prednáške sme sa dozvedeli tipy a triky, ako správne a efektívne narábať s marketingom na sociálnej sieti Facebook. 

Spomínaná prednáška s názvom: "Šetrné odlíčenie: Klasika či micelárne vody?" zožala veľký úspech. Mimoriadne dôležitej téme z oblasti kozmetickej starostlivosti – čisteniu pleti, sa venovala doc. Ing. Jarmila Hojerová, PhD. Čistiace vody, oleje, emulzie, gély, peny, sofistikované dvojfázové odličovače či micelárne vody rôznej cenovej úrovne nás dostávajú do stavu chaosu, a tak sme si so záujmom vypočuli informácie zo sveta odličovania a dozvedeli sa, kedy naozaj prospievajú a kedy škodia.

Konzervanty v kozmetických prípravkoch sú v sučasnosti pre spotrebiteľov veľkým otáznikom. Niektoré značky hrdo tvrdia, že konzervanty nepoužívajú, pre iné sú neoddeliteľnou súčasťou pri bezpečnej výrobe. Ako je to naozaj? Aké pravidlá a povinnosti pre výrobcov platia, či sú konzervanty nevyhnutné a aké iné prírodné alternatívy poznáme, sa dozviete na tejto prednáške. O tom nám porozprávala Ing. Jana Zemanová, PhD.

Kožná diagnostika: kedy poslať klienta k dermatológovi? Hoci táto téma znie, že by mohla byť určená vyslovene len pre kozmetičky, nebolo to tak. Vďaka tejto prednáške sme sa dozvedeli viac o kožných problémoch, o rozdieloch medzi jednotlivými príznakmi a presvedčili sme sa, že nie každý problém si okamžite vyžaduje zásah dermatológa. Rozpoznaniu najčastejších kožných ochorení, ako akné, rozácea a iné, ako aj praktickým radám do kozmetickej praxe, sa venovala MUDr. Michaela Duchoňová, PhD.

Odporúčame: Ušné a telové sviečky: Ich liečivé účinky dokážu zázraky. Zisti, aké!

odličovanie pleti

Zdroj: Shutterstock®

Osem hodín znie pre niekoho možno málo, pre niekoho veľa, no pre nás to bolo tak akurát. So značkami, prednáškami a návštevníkmi sme mali čas sa zoznámiť, porozprávať, dozvedieť sa nové informácie a domov sme odchádzali plní noviniek a dobrých dojmov. Dokonca sa nám nechcelo ani vybiehať zo sály pre občerstvenie, také boli prednášky zaujímavé! 

Poznáte nás. Novinky zo sveta kozmetiky nikdy neobchádzame a tešíme sa novým prírastkom. A tak sme okrem nových značiek objavili práve tento kozmetický kongres. Kongres DERMA FORUM, ktorý pôsobil uvoľnene a odborne zároveň. Stretlo sa tam viacero svetov, viacero odborníkov a spoločne sme vytvorili dokonalú symbiózu. A tak to má byť! Veríme, že sa kongresu a organizátorkam bude aj naďalej takto dariť a budú aj naďalej rozširovať svoju vášeň, sny a osvetu. Už teraz sa tešíme na budúci rok.

Viac informácií nájdete na www.dermaforum.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní