Starostlivosť o kučeravé vlasy pred svadbou: Čo potrebujú a aký účes z nich spraviť?

Starostlivosť o kučeravé vlasy pred svadbou: Čo potrebujú a aký účes z nich spraviť?

Ste pripravené postaviť sa pred oltár a sľúbiť si so svojim partnerom vernosť a lásku? Možno ste teraz odpovedali ÁNO. Pravdepodobne už máte vybrané šaty, sálu, odoslané pozvánky a doriešené všetky záležitosti týkajúce sa svadby, ale mysleli ste aj na seba? Pár týždňov alebo mesiacov pred dňom D začínajú nevesty navštevovať kozmetický salón, aby v deň svadby úplne žiarili a neriešili žiadne problémy s pleťou. A čo vlasy? Aj tie potrebujú kúru, aby sa dalo s nimi ľahšie pracovať a aby váš svadobný účes bol úplne dokonalý. Obzvlášť by si mali na vzhľade svojej koruny krásy dať záležať majiteľky prirodzene kučeravých vlasov, pretože nie vždy je jednoduché skrotiť ich.

Na rozdiel od rovných vlasov, majú kučeravé vlasy tendenciu strácať vlahu, preto skôr vysychajú a pôsobia ako slama. Máme však pre vás triky na kučeravé vlasy, vďaka ktorým im dodáte viac pružnosti a lesku.

hrebeň na kučeravé vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Ako sa starať o prirodzene kučeravé vlasy?

V prvom rade sa zamerajte na produkty, ktoré dodajú vašim vlasom potrebnú vlahu a vyhnite sa tým, ktoré ich zaťažujú. Najlepšie prípravky na kučeravé vlasy sú tie, ktoré obsahujú zložky ako je keratín, pantenol, aloe vera, bambucké maslo, rastlinné extrakty, ale aj oleje ako je kokosový olej, jojobový olej, slnečnicový či avokádový.

Nezabúdajte na dôležitý fakt – šampón vlasy čistí a odstraňuje z nich všetky nečistoty i zvyšky parabénov či iných zložiek, ktoré sa v nich usadili. Po šampónovaní a umytí vlasov je vždy potrebné v nich uzamknúť vlahu, a to prostredníctvom ďalšieho produktu na kučeravé vlasy, akým je kondicionér. Ten sa nanáša predovšetkým do dĺžok vlasov.

Ďalším dôležitým faktom, ktorý netreba nikdy podceňovať, je teplota vody. Obzvlášť pri kučeravých vlasoch môže platiť, že horúca voda by ich zbavila vlhkosti ešte vo väčšej miere. Preto aj kaderníci odporúčajú používať na umývanie vlasov skôr studenú vodu, než horúcu.

Vyberte si správnu kefu alebo hrebeň

Kučeravé vlasy sú náchylné na lámanie. To je dôvod, prečo by ste si mali dať záležať na výbere hrebeňa na prečesávanie vlasov. Ako si však vybrať správny hrebeň, keď ich je toľko? Pre kučeravé vlasy je najideálnejší hrebeň so širokými zubami, ktorý dokáže rozčesať zauzlené vlasy bez toho, aby ich vytrhol. Voliť môžete aj kefu na kučeravé vlasy, no prihliadajte na to, z čoho je kefa vyrobená. Namiesto plastovej kefy investujte do kvalitnej kefy s prírodnými štetinami.

Styling kučeravých vlasov

Väčšina stylistov neodporúča používať fén na vysušenie vlasov, aj keď názory sa v tomto líšia. Preto na jednej strane odborníci neodporúčajú vlasy zaťažovať horúcim vzduchom, pretože ich zbytočne vysušuje. Na druhej strane však ani neodporúčajú nechať vlasy prirodzene vyschnúť, pretože vlhká vlasová pokožka je rajom pre množenie baktérií, čo môže viesť k tvorbe lupín, rýchlejšiemu masteniu sa vlasov a pod. Fén na kučeravé vlasy nepatrí ani preto, lebo sa môžu viac krepatiť a lámať. Ani žehlička na vlasy alebo kulma nie je vhodným nástrojom na úpravu kučeravých vlasov.

Ak sa však pre podobnú tepelnú úpravu vlasov rozhodnete, nepodceňujte silu ochranných sprejov, ktoré chránia vlasy pred teplom. Najlepšie sú spreje s obsahom keratínu, ktorý uzavrie vlasové kutikuly a robí ich tak odolnejšími voči teplu.

Zaujme ťa aj: Svadobný účes v bohémskom štýle: Zamiluješ sa na prvý pohľad!

prípravky na kučeravé vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Zastrihávanie končekov

Strihanie a tvarovanie vlasov pred svadbou by malo byť najväčšou prioritou, pretože žiaden kaderník mávnutím prútika nedodá lesk zničením koncom vašich vlasov. Vieme, mnohé dámy sa podstrihávania kučeravých vlasov boja, pretože po ich vysušení kučery vyskočia a vlasy sa skrátia o čosi viac. Ale ak podstrihávanie nepodceňujete a podstupujete ho pravidelne, nemáte sa čoho obávať. Tiež platí, že kučeravé vlasy môžu stratiť svoj tvar v prípade, že im chýba správny základný strih. Nebojte sa aj tento fakt pred svadbou prediskutovať so svojim dvorným kaderníkom, nech máte dostatok času na prípadne zvykanie si na nový účes.

Nechajte svoj účes zažiariť

V poslednom rade sa zamerajte aj na výber svadobného účesu. Voľte skôr jednoduchší svadobný účes z kučeravých vlasov a príliš ho nekomplikujte. Nechajte vaše kučery hovoriť – dodajte im lesk, menší kvetinový prvok alebo iný vlasový doplnok, ktorý celému účesu dodá viac kontrastu.

Nechajte sa inšpirovať svadobnými účesmi z kučeravých vlasov v nasledujúcej galérii.

- Účesy pre kučeravé vlasy
1 z 7

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobný účes

Čo čítajú ostatní