- Galéria
5 z 5
5. Tekvicové rizoto
Nakoniec sa ešte opäť vraciame k slanému pokrmu, ktorý si hravo môžete pripraviť na obed či večeru. A rozhodne vám to nezaberie veľa času. Reč je o tekvicovom rizote, na ktoré budete do tretice potrebovať spomínané tekvicové pyré. Pripravte si 300 g obľúbenej ryže, 500 g pyré z tekvice, 1 l vývaru, 200 g nastrúhanej mrkvy, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, soľ, olej a podľa chuti koreniny a bylinky. Nadrobno nakrájanú cibuľku osmažíme na oleji, pridáme ryžu a po chvíľke ju zalejeme vývarom. Následne pridáme aj tekvicové pyré a za občasného miešania varíme. Ryža nám musí zmäknúť. Ak je to potrebné, môžeme pridať trochu vody. Keď je ryža takmer hotová, pridáme aj nastrúhanú mrkvu, pretlačené strúčiky cesnaku, soľ a koreniny. Pri podávaní môžeme rizoto dozdobiť nastrúhaným syrom.
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy