Pesto s petržlenovou vňaťou

Pesto s petržlenovou vňaťou
  • 21.08.2016
  • Lucia Hausknechtová

Ak ste aj vy podľahli gastronomickému trendu a bez „zelenej omáčky“ si už neviete predstaviť chutné cestoviny, môžete sa inšpirovať receptom na petržlenové pesto z knihy Liečenie šťavami.

Hoci sa klasické pesto vyrába z bazalkových listov, oleja, soli a cesnaku, v súčasnosti ľudia skúšajú rôzne kombinácie chutí, ktorými by spestrili svoje jedlo. A toto je jedna z nich. 

 Recept:

  • 3 zväzky petržlenovej vňate
  • pár vylúpaných vlašských orechov
  • 2 – 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ
  • strúčik cesnaku

Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kniha Liečenie šťavami (recenzia)

Pesto s petržlenovou vňaťou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Zdravý recept: Svieža cviklová šťava

Pesto s petržlenovou vňaťou

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Zmixujeme petržlenovú vňať, pár vylúpaných vlašských orechov a olivový olej. Dochutíme soľou a prelisovaným strúčikom cesnaku. Omáčku môžeme skladovať 2 týždne v chladničke. Je výborná k syrom, údeninám alebo k cestovinám. 

 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Toskánske hranolčeky podľa Nigelly

Pesto s petržlenovou vňaťou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom

Pesto s petržlenovou vňaťou

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

14 komentárov

Katarina Hovancova 21.08.16 11:36

KH
karma
86.00

dobrý tip na lahku večeru

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 21.08.16 22:06

SK
karma
114.00

naposledy som robila pesto z medvedieho cesnaku, odskúšam aj toto

  • 0
Odpovedať

Lucia Kobíková 22.08.16 14:26

LK
karma
100.00

Vyzerá to zdravo :)

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 22.08.16 14:59

MF
karma
-1.00

Pesto si robím na rôzne spôsoby, je úplne ideálne na cestoviny...stačí trochu pesto, paradajok a parmezánu a fantastická ligt večera alebo obed je hotový

  • 1
Odpovedať

Iveta Moravčíková 24.08.16 11:14

IM
karma
100.00

petržlen je velmi zdravý na močové cesty

  • 0
Odpovedať

Lenka Piovarčiová 26.08.16 07:09

LP
karma
81.00

toto som este neskusala, robim len zatial z medvedieho cesnaku, ale vyzera to vyborne same zdrave veci

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 30.08.16 13:49

MC
karma
109.00

Mám rada chuť petržlenovej vňate(bazalku neznášam),vyskúšam so špagetami.

  • 0
Odpovedať

Adriána Jakubová 31.08.16 08:58

AJ
karma
-1.00

milujem pesto a v kombinácii s cestovinami mňam :)

  • 0
Odpovedať

Renáta Mularčíková 01.09.16 10:47

RM
karma
100.00

Super recept na Pesto,určite vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 04.09.16 07:04

MR
karma
109.00

tak toto bude moje prvé, vďaka za tip

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 11:30

MZ
karma
-1.00

Super... pesto väčšinou kupujeme, ale toto vyskúšame spraviť :)

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Nováková 03.01.17 19:23

AN
karma
-1.00

Pesto si robím z medvedieho cesnaku je súper

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 02.12.18 11:18

ZS
karma
100.00

petrzlenovu vnat pravidelne mavam ako prilohu k jedlam, alebo do polievky.. mam rada jej chut takze myslim ze aj toto mi bude chutit

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 07.11.21 20:25

KS
karma
133.00

No musím vyskúšať, z petržlenovej vňate som ešte pesto nerobila iba z bazalky a medvedieho cesnaku :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní