Pikantná marináda

Pikantná marináda
  • 17.04.2015
  • Janka Pačeková

Toto je fakt asi tá najjednoduchšia marináda, ktorú môžete spraviť, ale jej chuť je svetová. Nie nadarmo sa zvykne hovoriť, že v jednoduchosti je krása, v tomto prípade je v jednoduchosti hlavne výborná chuť. kto má teda rád poriadne pikatné, príde si na svoje, zaručene. Pri koreninách nie sú uvedené pomery, ale netreba to s nimi preháňať, fakt len jemne, ak to preženiete, váš žalúdok čaká nepríjemné pálivé prekvapenie.

Prípadne vám začnú zlyhávať chuťové bunky ako mne z nadmerného používania chilli. A verte, nie je to sranda!  

Suroviny na prípravu: 

  • sójová omáčka
  • chilli mleté (lepšie by bolo keby ste mali čerstvú chilli papričku, ja som však nemala)
  • zázvor čerstvý nastrúhaný
  • čierne mleté korenie
  • štipka soli (pokiaľ máte tofu natural, so soľou to ale aj tak nepreháňajte)
  • drvená rasca
  • čerstvý cesnak (stačí jeden strúčik, ktorý prelisujete)
  • + olej na opekanie a tofu, ktoré budete marinovať (ja používam najradšej tofu údené, je slanšie, čiže pri ňom sa zaobídete častokrát aj bez soli)

Odporúčame vyskúšať:  Zdravé Recepty - Cheesecake s lesným ovocím

                                    Recepty s granátovým jablkom

recept na pikantnú marinádu

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy: 

1. Tofu si dáte do misky, pokropíte sójovou omáčkou, okoreníte so všetkými koreninami, ktoré sú v recepte uvedené z oboch strán a tofu necháte približne 10-15 min. odpočívať. Ja tofu zvyknem prekrojiť na polku a následne na to na dva trojuholníky. Pri niektorých receptoch, ako napríklad pri tomto s bazalkovou kašou mi to prípadá estetickejšie, no pokiaľ pripravujete čínu, nakrájajte tofu na kocky, vložte do misky, zalejte sójovkou a okoreňte.

2. Marinované tofu už len opečte z oboch strán na oleji a máte hotovo. Stačí pár minút z každej strany.

Odporúčame vyskúšať: Cvikla s jablkom alebo jablko s ríbezľou?

                                    Zelenina, ktorá prečistí váš organizmus

recept na pikantnú marinádu

Zdroj: Janka Pačeková

Odporúčame vyskúšať:   Zdravá maškrta - Kysnutý koláč s posýpkou

                                    Zdravá maškrta - Apple pie

Prajeme dobrú chuť laugh

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Erika Špacírová 01.02.16 14:31

karma
93.00

vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní