Pohodlnosť nadovšetko, no tieto topánky by ste si nikam neobuli!

Pohodlnosť nadovšetko, no tieto topánky by ste si nikam neobuli!

Topánky patria medzi banálne kúsky, ktoré jednoducho potrebujeme, a preto sa nad ich funkčnosťou často nezamýšľame.

Dôležité je, aby sa nám páčili, aby sme v nich vyzerali skvelo a hlavne, aby nám robili radosť. Mnoho topánok má však aj historický význam – ak sa pozrieme do folklóru, tak topánky boli, a teda aj sú, súčasťou histórie. Topánky tiež patria medzi umelecké skvosty, ktorými nás vždy milo potešia návrhári.

Sochársky objekt, umelecké dielo, či trojrozmerná štruktúra topánok sú súčasťou módnej výstavy s názvom „A Walk of Art: Visionary shoes". Pop-up výstava topánok, ktoré na prvý pohľad zaujmú každého svojím vzhľadom, no na druhej strane aj svojou nepohodlnosťou.

Módna výstava sa zameriava na umeleckú a extrémnu obuv, kde si za cieľ kladie prehodnotiť okultnú silu a tajomstvo topánok. Prostredníctvom viac ako 60 mimoriadnych topánok vytvorených absolventmi a študentmi najprestížnejšej izraelskej akadémie môžete sledovať balans medzi umením a módou.

Aj keď sme zvyknutí uvažovať o topánkach ako o užitočných predmetoch, topánky prezentované na tejto výstave nie sú určené na bežné nosenie. Poďte sa s nami pozrieť na tieto výtvory!

Odporúčame prečítať: Kristína Farkašová: Pre toto sa už neplánujem vrátiť k ryšavej farbe


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Maxianová 28.03.17 21:47

MM
karma
100.00

ako umenie môže byť, ale nepoužiteľné

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 29.03.17 17:44

MR
karma
109.00

ani by ma nenapadlo,čo vymyslia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní