Poznáte lyofilizované ovocie? Jeho prednosti môžete ochutnať napríklad na Mixit.sk

Poznáte lyofilizované ovocie? Jeho prednosti môžete ochutnať napríklad na Mixit.sk

Ako uchovať ovocie pre neúrodné časy tak, aby sa čo najviac podobalo tomu čerstvému nielen vzhľadom, ale aj obsahom vitamínov? Tajomstvo spočíva v lyofilizácii. Pri nej sa ovocie najskôr šokovo zmrazí na teplotu až - 80 ° C. Potom prichádza na rad sušenie za veľmi nízkeho tlaku, počas ktorého sa tekutiny v pevnom skupenstve sublimáciou odparujú. Konzervácia týmto spôsobom je šetrná, zaobíde sa bez sírenie, pridaného cukru alebo inej chémie a výsledkom je čisto prírodná dobrota. Lyofilizované ovocie je teda chrumkavejšie, farebnejšie a zdravšie ako sušené teplom alebo inak konzervované.

Na lyofilizované ovocie sa špecializujú napríklad na Mixit.sk, kde si v sekcii ovocie môžete vybrať z niekoľkých lyofiizovaných druhov. Jahody, maliny, černice, čierne ríbezle, banány, broskyne, ananás aj  slivky a marhule si totiž vďaka tejto metóde zachovávajú textúru, farbu, chuť a vôňu aj maximum vitamínov a minerálov. A navyše krásne chrumkajú.

Odporúčame: Čo si dať na raňajky? 5 tipov, ktoré dodajú energiu, ale nie kilá!

Mixit lyofilizované ovocie

Zdroj: mixit.sk

Lyofilizované ovocie do každej domácnosti

Chrumkavé plody môžete chrúmať len tak priamo z tubusu, stačí si vybrať, či začnete menším balením (rôzne druhy od 5,19 €), alebo sa rovno pustíte do Veľkého chrumkavého ovocia (150 g za 10,39 €). Svoju pravidelnú dávku vitamínov môžete nosiť aj po vreckách a kabelkách, stačí si vybrať z niekoľkých variantov chrumkavého ovocia do vrecka (5 ks od 7,99 €).

Ale to nie je všetko, s lyofilizovaným ovocím môžete dokonca aj kúzliť v kuchyni. Hodí sa k príprave a ozdobeniu najrôznejších dezertov (napríklad mascarpone s lyofilizovanými malinami, alebo do sladkého pečiva ako sú muffiny alebo makrónky), do jogurtu, do smoothie, alebo do letného drinku.

Odporúčame: Ako podporiť zdravie čriev? Objavte indiánsky elixír života!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní