Tekvicová sezóna je v plnom prúde a nevyužiť tieto malé, oranžové dyne v kuchyni by bola veľká škoda. Okrem toho, že vďaka nevýraznej chuti z nich môžete pripraviť slané aj sladké jedlá, obsahujú množstvo zdraviu prospešných látok. Ak vás nebaví klasická tekvicová polievka, vyskúšajte niečo iné. Napríklad Cestoviny s tekvicovou omáčkou, ktorá rozžiari váš tanier výraznými farbami.
Ingrediencie:
- 100 g gazdovskej slaniny Mecom
- 200 g tekvice hokkaido
- 200 g cestovín tagliatelle
- 100 ml smotany na varenie
- 80 ml zeleninového vývaru
- ½ cibule
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- sušené oregano
- olej
- petržlenová vňať
Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky
Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky
Príprava:
Základom tekvicovej omáčky je tekvica hokkaido, ktorú umyjeme, nakrájame na mesiačiky a dáme na 30 minút piecť do rúry pri 170 stupňoch. Potom ju necháme vychladiť, dužinu oddelíme od šupky a rozmixujeme na kašu.
Cibuľu a cesnak pokrájame na drobno a opražíme do zlatista na panvici. Potom pridáme tekvicovú kašu, korenie, soľ, čerstvú vňať, zeleninový vývar a smotanu na varenie. Všetko spolu varíme približne 5 minút.
Medzitým uvaríme v osolenej vode cestoviny. Po uvarení ich zmiešame s tekvicovou omáčkou a na záver primiešame opečenú gazdovskú slaninu.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka
Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová