RECEPT: Cícerová bábovka s orechmi

RECEPT: Cícerová bábovka s orechmi

Cícer má mnoho prívlastkov. Niektorí o ňom hovoria ako o najzdravšej strukovine a iní mu tiež hovoria bielkovinová bomba. A to je dôvod, prečo by sme si ho mali zamilovať a začať konzumovať o niečo častejšie. Cícer obsahuje množstvo vitamínov (vitamíny skupiny B, vitamíny A, C, K, E), minerálov (draslík, železo, horčík), no okrem toho sa v ňom nachádzajú aj omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, vláknina a už spomínané bielkoviny. No uznajte, oplatí sa cícer konzumovať? Ak ste mu doposiaľ neprišli na chuť, tak vyskúšajte túto cícerovú bábovku od portálu cvicte.sk.

Odporúčame: Ako pripraviť nové zemiaky? 3 skvelé recepty, ktoré musíš vyskúšať

cícerová bábovka

Zdroj: cvicte.sk

Na bábovku potrebujete:

  • 5 vajec
  • 100 g kokosového cukru
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 250 g cíceru
  • 70 g mletých orechov
  • pohánkovú strúhanku
  • kakao
  • štipku soli
  • konopné semienka

Deň vopred, pred pečením bábovky, si namočíme cícer do vody. Nasledujúci deň ho pred varením prepláchneme a uvaríme do mäkka. Až bude cícer uvarený, tak ho s trochou vody rozmixujeme.

Medzitým si oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov a štipky soli si vymiešame sneh a žĺtka zmiešame s cukrom, mletými orechmi, konopnými semienkami, práškom do pečiva a nakoniec primiešame aj cícerovú zmes. Poriadne vymiešame a postupne začneme pridávať aj vyšľahaný sneh.

Maslom si vymastíme bábovkovú formu a vysypeme ju pohánkovou strúhankou. Ak nemáte túto, tak môžete použiť aj inú.

Pripravené cesto si rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu zmiešame s kakaom a začneme postupne nalievať do formy. Striedajte bielu a hnedú zmes, čím vám vznikne mramorová bábovka. Tú následne vložte do rúry a pečte pri teplote 180 °C približne 35 minút.

Výživové hodnoty (1 ks): 151 kcal, 6 g tukov, 6 g bielkovín, 18 g sacharidov, GL priemer 16

Viac chutných a hlavne zdravých receptov nájdete v kuchárke – NABITÁ KUCHÁRKA. Teraz navyše s kódom „KZK10“ získate pri jej kúpe 10 % zľavu!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Katarína Konečná 13.06.20 12:11

KK
karma
105.00

vyzerá lákavo

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 13.06.20 17:12

MM
karma
100.00

vyzerá lákavo, ale orech na záhrade nám odišiel, neviem sa s tým zmieriť, pretože som veľmi rada piekla z orechov

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 13.06.20 20:40

ĽU
karma
100.00

vyzerá dobre

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 14.06.20 13:18

MZ
karma
109.00

zaujímavé , nenapadlo by ma upiecť cícerovú bábovku ale cícer mám rada tak rada vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Stanková 14.06.20 18:15

AS
karma
108.00

môžem použiť aj cícer z konzervy?

  • 0
Odpovedať

Alexandra Semanová 15.06.20 20:05

AS
karma
-1.00

Táto mňamka vyzerá úžasne.

  • 0
Odpovedať

Alica Marekova 30.07.20 17:27

AM
karma
-1.00

zaujímavé, vyskúšame.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní