Sladkou bodkou na grilovačke je u nás tradične tento vynikajúci grilovaný ananás s maslom, medom a škoricou.
Je to zázrak, ale chutí skutočne všetkým. Vyskúšajte a zalizovať sa budete až za ušami, to garantujem .
Príprava: 15 minút
Grilovanie: 10 minút
Potrebujeme na 4 porcie:
- 1 stredný ananás
- 3 lyžice masla
- 1 lyžicu cejlónskej škorice
- 1 lyžicu agátového medu
Pozri aj: Lahodná polievka gazpacho na horúce dni
Postup:
Ananás očistíme, odkrojíme polovicu listov a pozdĺžne nakrájame na osminky. Maslo roztopíme na miernom ohni, pridáme škoricu, med, premiešame. Zmesou natierame ananás z každej strany. Grilujeme na miernom ohni asi 5 minút z každej strany.
Môj tip: Ananás je superpotravina plná vitamínov a minerálnych látok, ktorá navyše zlepšuje trávenie! Ak si teda pochutíte na tomto mojom obľúbenom recepte, určite vám nebude ťažko! Keď ananás jete pravidelne, pomáha vám zlepšovať imunitu, stará sa o kvalitu kostí, zdravé srdce, štíhlu líniu a vitalitu. Preto je u nás pevnou súčasťou menu na každej grilovačke.
Príprava receptu, foto, text: Jana Štrbková, viac mojich skvelých receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk