Recept na Homemade bounty tyčinky

Recept na Homemade bounty tyčinky
  • 27.01.2015
  • Janka Pačeková

Dnes je deň kedy si s nami poriadne zamškrtíte :) Aj keď väčšina z nás sa po sviatkoch stále drží diety, treba občas aj zhrešiť. Poprípade sa odmeniť za pozitívne výsledky. Ak to urobíte raz za týždeň nič sa nedeje. A ešte lepšie, keď je to do obeda a vy tie kalórie vlastne počas dňa spálite.

Pre milovníčky kokosu sme si preto dnes pripravili recent na domáce Bounty tyčinky smiley

Suroviny na prípravu na prípravu:

  • ¾ H kešu
  • 5-7 PL (vrchovatých) kokos strúhaný sušený
  • 5 PL mlieko rastlinné (napr. mandľové)
  • 1 ½ PL sladilo (napr. javorový sirup)
  • 1 ½ ČL kokosový olej
  • 1 ks vanilkový struk
  • štipka soli

Na čokoládu potrebujeme:

  • čokoláda na varenie
  • kokosový olej


Množtvo: 12 ks
Doba prípravy: 30 minút + chladenie cez noc

Odporúčame vyskúšať tiež:  Chia parfait (à la apple pie)

recept na domáce bounty tyčinky

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy: 

1. Kešu si zalejeme vodou a necháme namáčať cez noc do druhého dňa. Na druhý deň vodu zlejte a kešu trochu premyjeme novou vodou.


2. Do mixéra vložíme kešu, pridáme sladidlo, kokosový olej, vyškrabané vnútro z vanilkového struku, štipku soli a mlieko. Všetky suroviny zmixujeme na hladkú hmotu.


3. Hmotu z mixéra preložíme do misky a po lyžiciach postupne pridávame kokos, ktorý premiešavame s kešu hmotou. Kokos pridávajte, kým vám nevznikne tuhšia hmota.


4. Z hmoty odoberáme a v rukách formujeme menšie tyčinky. Mne vyšlo 12 kusov.

Odporúčame vyskúšať tiež:  

Zdravý recept: Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny

bounty tyčinky

Zdroj: Janka Pačeková

5. Tyčinky dajte zachladiť do chladničky aspoň na 2-3 hodiny.


6. Stuhnuté tyčinky nakoniec už len obaľujeme v čokoláde, ktorú sme si pripravili tak, že nad parou sme si rozpustili čokoládu na varenie s kokosovým olejom. Tyčinky už len dáme do chladu, aby čokoláda stuhla.

Odporúčame vyskúšať tiež:  Recept na chutný domáci burger

homemade bounty tyčinky

Zdroj: Janka Pačeková

*Kokosového oleja nepridávajte veľa, lebo hotové a obalené tyčinky sa vám budú pri izbovej teplote veľmi topiť. Na 100 g čokolády na varenie použite cca 1 ČL kokosového oleja.

bounty tyčinky

Zdroj: Janka Pačeková

dezert bounty tyčinky

Zdroj: Janka Pačeková

Odporúčame vyskúšať: Recept: Zimná perníková granola

Prajeme dobrú chuť laugh

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk

kokosové tyčinky

Zdroj: Janka Pačeková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Alena Cabakova 28.01.15 10:29

karma
86.00

Kokos milujem takže určite vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Elena Kučová 03.02.15 23:01

EK
karma
-1.00

Vyzeraju skvele, skusim ich pripravit

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 25.02.15 06:17

JK
karma
100.00

všetko kokosové mám rada je to jednoduché určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 07.07.15 22:32

karma
93.00

verím, že sú lepšie ako kupované

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní