Raňajky môžu vyzerať aj inak ako len pečivo so šunkou a syrom. Samozrejme pokiaľ máte dostatok času. Dnes vám prinášame jednoduchý recept na belgické wafle, ktoré sú v podstate veľmi rýchlym a chutným jedlom, ktoré vás zasýti a ešte si aj zamaškrtíte. Podmienkou je waflovač, bez ktorého ich neupečiete.
Jediná vec, ktorá vás môže brzdiť, je čas potrebný na odležanie cesta. Pokiaľ si ich chcete pripraviť ako sladké potešenie po obede, cesto pripravte už dve hodiny predtým. Ak si však chcete vychutnať luxusné raňajky, môžete ho nechať v uzavretej nádobe v chladničke aj celú noc.
Výhodou tohto jedla je jeho variabilnosť. Môžete ho podávať s akýmkoľvek ovocím, poliate medom, javorovým sirupom alebo čokoládou. Poďte sa s nami pustiť do prípravy belgických waflí.
Odporúčame prečítať: 2 rýchle recepty na sladké kaše pre zdravé trávenie
Budeme potrebovať:
- 300 g hladkej múky
- 80 g krupicového cukru
- 10 g kypriaceho prášku
- štipka soli
- 500 ml mlieka
- 100 g masla
- 2 vajíčka
Postup:
1. Múku preosejeme na dáme ju do veľkej misy spolu s cukrom, kypriacim práškom a soľou. Všetko spolu premiešame. Potom postupne pridávame kúsky zmäknutého masla, vajíčka a vlažné mlieko. Cesto vyšľaháme a necháme ho 2 hodiny odstáť.
2. Waflovač rozohrejeme, potrieme olejom a nalievame doň odstáte cesto. Priklopíme ho a pečieme dozlatista. Upečené wafle ochutíme podľa našich predstáv – napríklad ich polejeme javorovým sirupom, potrieme džemom, pridáme ovocie a dozdobíme čokoládou. Môžeme podávať aj s kopčekom zmrzliny, ale to sa hodí skôr v letných mesiacoch.
Odporúčame prečítať: Recept: Nadýchaná čokoládová pena