Recept na plnené medovníky: Až ich ochutnáš, iné už robiť nebudeš!

Recept na plnené medovníky: Až ich ochutnáš, iné už robiť nebudeš!
  • 15.12.2018
  • Medové Motúzy.sk

Skvelé medovníčky, ktoré sú mäkké hneď, ako ich vytiahnete z rúry. :-) A tak si na nich môžete pochutnávať okamžite. :-)

Potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky
  • 200 g medu
  • 160 g práškového cukru
  • 90 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • 1 lyžičku perníkového korenia (drvené klinčeky, badián, postrúhaný muškátový orech, mletú škoricu)

Na plnku:

  • 2 vajcia
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžičku maizeny
  • postrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru

  • 1 vajce na potretie

  •  lúpané mandle na ozdobu

Vyskúšaj: Recept na odľahčený vianočný šalát: Pochutnáš si?

najlepšie plnené medovníčky

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

  1. Na sporáku zohrejeme med asi na 40 stupňov a dobre zmiešame s cukrom a korením. Do vychladnutého vmiešame maslo, vajcia, múku a sódu bikarbónu. Spracujeme na cesto a odložíme do druhého dňa.
  2. Na druhý deň cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 milimetre. Povykrajujeme kolieska.
  3. Pripravíme si plnku. Vyšľaháme vajcia s cukrom, vmiešame orechy, maizenu, citrónovú a pomarančovú kôru.
  4. Po dve kolieska zliepame plnkou.
  5. Naplnené perníčky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozmiešaným vajcom a ozdobíme mandľou.
  6. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút.

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text a foto: Jana Štrbková, až 160 mojich ďalších najlepších receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk.

medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Ľubica Šťastná 15.12.18 07:57

ĽŠ
karma
100.00

Super, ďakujem za výbornú inšpiráciu a najmä recept!

  • 0
Odpovedať

Vlasta Mäsiarová 15.12.18 13:17

karma
100.00

Super recept, určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 15.12.18 21:23

karma
109.00

Vyzerajú veľmi dobre...v pondelok idem na ne a vyskúšam ich.Už som podobné piekla,tie boli plnené plnkou z vlašských orechov a bol to recept Kamily Magálovej,aj tie boli dobré.

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 15.12.18 21:31

karma
109.00

Teraz,ked si zapisujem recept,tak vidím,že aj tieto sú plnené vlašskými orechami :-)

  • 0
Odpovedať

Barbora Kubelková 16.12.18 08:29

karma
113.00

Milujem aj perníky aj orechové plnky (vlastne všetko z orechov), ale ešte nikdy ma nenapadlo spojiť to dohromady. Ďakujem za nápad :)

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Stanková 18.12.18 17:43

AS
karma
108.00

aj lekvárová plnka by sa tam hodila

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 21.12.18 07:09

MF
karma
-1.00

receptov na medovníčky nikdy nie je dosť

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 13.02.19 20:12

JK
karma
100.00

Hneď by som si dal ku káve

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní