Recept na tradičné domáce zemiakové placky so syrom

zemiakové placky

Čo si dáte na kúpalisku alebo na nejakej letnej akcii v stánku s občerstvením? Pokiaľ vám „oči nevylezú“ na langoš či varenú kukuricu, ďalším horúcim kandidátom sú určite zemiakové placky. Tak jednoduché jedlo a vždy tak vzácne.

 

Je pravdou, že slabšie žalúdky sa na takéto placky presiaknuté olejom môžu len pozerať. Placky sa však dajú pripraviť aj upečené v rúre a tie im nijako neuškodia. Preto, keď budete pripravovať túto delikátnu zmes, odložte trochu aj pre tých členov rodiny, ktorí by túto bombu nestrávili. No a vy sa môžete pustiť do smaženia!

 

Odporúčame: Recept na zdravé cuketové placky, ktoré chutia ako od babky

 

Budeme potrebovať:

  • 10 stredne veľkých zemiakov
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 100 g tvrdého syra
  • soľ a korenie
  • sušenú majoránku
  • 4 PL hladkej múky
  • olej na vyprážanie

BUDE ŤA ZAUJÍMAŤ:

Postup:

1. Zemiaky ošúpeme, postrúhame – my sme na 6-hrannom strúhadle použili takú strednú veľkosť – a vyžmýkame ich. Cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu môžeme buď postrúhať alebo klasicky pokrájať na kúsky, cesnak prelisujeme a všetko dobre zmiešame so zemiakmi.

2. K zemiakovej zmesi pridáme vajíčka, syr postrúhaný najemno a asi hrsť sušenej majoránky (ale môžete dať podľa vašej chuti). Zmes osolíme, okoreníme a zahustíme ju múkou. Tú pridávame postupne, jej množstvo záleží od toho, koľko vody zemiaky ešte pustia.

 

Pozri aj: Vyprážaná cuketa v trojobale - klasika, ktorá nikdy nesklame

3. Najlepšie je nechať zmes na placky chvíľu odstáť, potom skontrolovať konzistenciu a prípadne ešte dohustiť. Potom sa už môžeme pustiť do smaženia. V panvici rozohrejeme olej, prípadne olej kombinovaný s bravčovou masťou a keď je dobre rozhorúčený, lyžicou naberáme cesto do stredu panvice a rozotierame ho ku krajom. Na jednu placku použijeme asi 3-4 veľké lyžice. Placky z každej strany dobre prepečieme a ukladáme ich na kuchynské obrúsky, aby vsiakli prebytočný tuk.

 

Odporúčame prečítať: Recept na domáce cesnakovo-syrové slimáky

BUDE ŤA ZAUJÍMAŤ:

Placky podávame buď len tak samotné alebo s kopčekom kyslej smotany, ktorá zvýrazní ich chuť. Nezabúdajte, že najlepšie sú čerstvé a ešte poriadne teplé. No myslím, že do druhého dňa vám určite nezostanú.

 

Dobrú chuť!

Zdroj foto: Barbora Vizváryová

Čo čítajú ostatní na KAMzaKRÁSOU.sk

 
Vegetariáni pozor! Naše vianočné menu vám zachutí
Recept na zdravý domáci coleslaw: Príloha, ktorá ťa dostane
Oživ ju tvarohom a šľahačkou: Vynikajúci recept na smotanovú tortu
Najlepšie recepty z lístkového cesta: 3 pochúťky do vašej kuchárky
Skvelá studená ovsená kaša: Priprav si ju ešte večer!
Vegetariáni pozor! Naše vianočné menu vám zachutí
Máš doma starý chlieb? Vyskúšaj 7 výborných receptov, ako ho využiť!
Vyskúšaj tento recept na domáci kefír. Vieš, ako vplýva na zdravie?
Jednoducho, rýchlo a chutne: 5 fantastických dresingov na šaláty
Jednoducho, rýchlo a chutne: 5 fantastických dresingov na šaláty
Recept na jednoduché muffiny: Zdravá dobrota len z 3 ingrediencií
Vegetariáni pozor! Naše vianočné menu vám zachutí
Oživ ju tvarohom a šľahačkou: Vynikajúci recept na smotanovú tortu
Recept: Chutný teplý cestovinový šalát za 20 minút!
Jednoducho, rýchlo a chutne: 5 fantastických dresingov na šaláty
Ako urobiť dokonalé stratené vajce? Trik, ako ho nikdy nepokazíš!
Zdravá pochúťka: Recept na slaný koláč quiche bez múky
Máš doma starý chlieb? Vyskúšaj 7 výborných receptov, ako ho využiť!
Najlepšie recepty z lístkového cesta: 3 pochúťky do vašej kuchárky
Oživ ju tvarohom a šľahačkou: Vynikajúci recept na smotanovú tortu
Zdravá pochúťka: Recept na slaný koláč quiche bez múky
Už žiadna rozvarená kaša: Nauč sa, ako servírovať zemiaky originálne!
Jednoducho, rýchlo a chutne: 5 fantastických dresingov na šaláty
Máš doma starý chlieb? Vyskúšaj 7 výborných receptov, ako ho využiť!
Krásna Slovenka očarila Austrálčanov kuchárskym umením
 

22 komentárov

, ak chcete vložiť komentár. V prípade, že nemáte ešte konto na KAMzaKRÁSOU.sk, môžete si ho zdarma vytvoriť.



19.08.17 01:31 | Milka Damašková | karma: 85
Mňááááááááááááám...rýchlo kliknem inde, lebo by som nezaspala:))

odpovedať

hlasuj plus 2 | 0 hlasuj minus


19.08.17 07:07 | Soňa Kelemenová | karma: 93
urobili ste mi chutky... robievam ich doma ale bez cibule.... staci ich upiect dobre do chrumkava a uz sa potom po nich len rak zaprasi.. vsetci ich mame radi.... mna.... a kupalisko bez langosa sa neviem predstavit... patri to k tomu..... kolkokrat odolavǎ a potom predsa si dam...

odpovedať

hlasuj plus 2 | 0 hlasuj minus


19.08.17 07:14 | Soňa Krátka | karma: 76
so syrom som ešte nerobila, inak, placku sú naše veľmi obľúbené

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


19.08.17 08:53 | Mária Chromíková | karma: 97
mám rada placky ,robím ich so zakysankou.

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


19.08.17 10:19 | Alena Gudjáková | karma: 90
Robievam ich a k syru zvyknem primiešať ešte nejakú údeninkú nakrájanú na malé kocky...to je bašta!!!

odpovedať

hlasuj plus 0 | 1 hlasuj minus


19.08.17 13:15 | Marianna Rajniaková | karma: 86
stará klasika, placerka do rúry, u nás tiež bez syra ale za zmenu to stojí skúsiť..

odpovedať

hlasuj plus 1 | 0 hlasuj minus


19.08.17 17:09 | Lucia Valková | karma: 71
Ja nemôžem placky ani vidieť,nie ich ešte pripravovať..

odpovedať

hlasuj plus 0 | 1 hlasuj minus


19.08.17 22:02 | Monika Červinková | karma: 92
Mňam! Milujem placky:)

odpovedať

hlasuj plus 1 | 0 hlasuj minus


19.08.17 22:29 | Pavlína Vaksmundská | karma: 70
Robievam pravidelne placky.. Pred 3 dňami som pridala aj postrúhanú cuketu a boli fantastické ..A určite skúsim aj tento váš recept so syrom ..

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


20.08.17 12:44 | Juliana Šurkovská | karma: neurčená
presne takto ich robievam aj ja, sú chrumkavé a vynikajúco chutia:)

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


20.08.17 20:32 | Erika Špacírová | karma: 92
mňam, jedno z mojich najobľúbenejších slovenských jedál

odpovedať

hlasuj plus 1 | 0 hlasuj minus


20.08.17 21:27 | Daniela Bieliková | karma: 94
najlepšie placky na svete robí moja mama :-) aj keď ich robím takisto ako ona tie jej sú vždy lepšie...

odpovedať

hlasuj plus 2 | 0 hlasuj minus


21.08.17 20:02 | Mária Maxianová | karma: 90
mňam, placky milujem, na akýkoľvek spôsob

odpovedať

hlasuj plus 1 | 0 hlasuj minus


24.08.17 15:19 | Mária Frnová | karma: neurčená
zemiakové placky zbožňujem :-)

odpovedať

hlasuj plus 1 | 0 hlasuj minus


26.08.17 09:38 | Erika Podskubová | karma: neurčená
placky a k nim kyslá smotana to je mňamka

odpovedať

hlasuj plus 1 | 0 hlasuj minus


31.08.17 08:19 | Anna Kristova | karma: 91
v lete by sa nemalo vyprážané

odpovedať

hlasuj plus 0 | 1 hlasuj minus


02.09.17 21:47 | Martina Putoráková | karma: neurčená
Osvedcena klasika, mnam :)

odpovedať

hlasuj plus 1 | 0 hlasuj minus


03.09.17 11:44 | Jana Uhrová | karma: 85
klasicke zemiakove placky mame radi, so syrom musia byť ešte lepšie

odpovedať

hlasuj plus 1 | 0 hlasuj minus


03.09.17 16:43 | Jana | karma: neurčená
placky so syrom. určite áno, chutia fantasticky:)

odpovedať

hlasuj plus 1 | 1 hlasuj minus


22.09.17 15:36 | Ľudmila Sedlická | karma: neurčená
Mojím najobľúbenejším jedlom sú placky,vyskúšala som už viacero receptov, urćite vyskúšam aj tento recept, už som si ho uložila ...

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


23.09.17 10:47 | monika potheova | karma: neurčená
vyzera chutne!!!

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


28.09.17 10:49 | Silvia Kristová | karma: neurčená
aj keď nezdravé ale chutné

odpovedať

hlasuj plus 1 | 0 hlasuj minus




Najčítanejšie na KAMzaKRÁSOU.sk

Buď zdravá ako repa: Povieme ti, prečo jesť cviklu oveľa častejšie

23.01.2018 KRÁSA
Buď zdravá ako repa: Povieme ti, prečo jesť cviklu oveľa častejšie

Červená repa, alebo ľudovo, cvikla, nás pomyselne prenáša do čias detstva, kedy nás možno svojou sýtou červenou farbou desila na tanieroch, napríklad v školských jedálňach...

Odteraz už šupky z jablka nebudeš vyhadzovať! Pozri, čo všetko dokážu

29.01.2018 LIFESTYLE
Odteraz už šupky z jablka nebudeš vyhadzovať! Pozri, čo všetko dokážu

Jablká patria medzi tie druhy ovocia, ktorých sa človek nepreje asi nikdy. Sú chutné, šťavnaté, a navyše sa dajú využívať pri pečení chutných dezertov.   Veľa ľudí neobľubuje šupky z jabĺk...

Prečo nikdy neprestať cvičiť? Ak to urobíš, toto sa stane s tvojim telom!

18.02.2018 LIFESTYLE
Prečo nikdy neprestať cvičiť? Ak to urobíš, toto sa stane s tvojim telom!

Stáva sa to aj tým najlepším z nás... Po dlhodobom aktívnom pohybe sa ocitáme v úzkych a jednoducho sa nám prestane chcieť. Beh už zrazu nie je obľúbenou súčasťou dňa a návšteva posilňovne...

Čo je to epsomská soľ? Zázrak, ktorý ti pomôže s mnohými neduhmi!

02.02.2018 KRÁSA
Čo je to epsomská soľ? Zázrak, ktorý ti pomôže s mnohými neduhmi!

Epsomská soľ nie je žiadny výmysel modernej doby. Objavená bola totiž už začiatkom sedemnásteho storočia. Aj napriek tomu nie je veľmi známou surovinou, čo je však veľká škoda...

Vedľajšie účinky zdravého stravovania. O týchto ti povie málokto!

07.02.2018 LIFESTYLE
Vedľajšie účinky zdravého stravovania. O týchto ti povie málokto!

S príchodom nového roka si dávame množstvo predsavzatí. Mnohí z nás dúfajú, že nový rok bude pre nich v znamení zdravej stravy. Kým január bol len akýmsi skúšobným mesiacom...

Geniálne kuchynské triky: Šetria čas a vyhneš sa neporiadku!

13.02.2018 LIFESTYLE
Geniálne kuchynské triky: Šetria čas a vyhneš sa neporiadku!

Niekedy môže kuchyňa po príprave večere vyzerať skôr ako po boji.   Všade samý riad, špina a neporiadok, ktorého by ste sa najradšej zbavili mihom oka. Máme pre vás naozaj skvelú správu...

Zelený a čierny čaj: Toto sa deje, keď ho piješ vo veľkom množstve!

19.02.2018 LIFESTYLE
Zelený a čierny čaj: Toto sa deje, keď ho piješ vo veľkom množstve!

Všetkého veľa škodí, no otázkou ostáva: čo je veľa a čo je málo? Každý z nás by mal poznať svoju únosnú mieru pri všetkom. To...

Ako správne zohriať kura? Takto zostane chrumkavé a šťavnaté!

27.01.2018 LIFESTYLE
Ako správne zohriať kura? Takto zostane chrumkavé a šťavnaté!

Nie je nič lepšie, než čerstvo upečené kurča s chrumkavou kôrkou. Avšak patrí k tým jedlám, ktoré už ťažko zohrejete na ďalší deň tak, aby bolo stále chrumkavé, a hlavne, aby nebolo vyschnuté...

Rakovina hrubého čreva: Tieto faktory zvyšujú riziko vzniku ochorenia

28.01.2018 LIFESTYLE
Rakovina hrubého čreva: Tieto faktory zvyšujú riziko vzniku ochorenia

Rakovina hrubého čreva aj rakovina konečníka patria medzi najčastejšie sa vyskytujúce typy zhubných ochorení, a to najmä vo vyspelých krajinách po celom svete...

Bujónové kocky: Aká je realita - používať ich alebo na ne zabudnúť?

26.01.2018 LIFESTYLE
Bujónové kocky: Aká je realita - používať ich alebo na ne zabudnúť?

Bujónové kocky sú v mnohých kuchyniach často používané. Ide totiž o veľmi ľahký spôsob ako zvýrazniť chuť a arómu mnohých jedál, najmä polievok či omáčok...

Toto sú najčastejšie signály chorej pečene. Neignoruj ich!

09.02.2018 LIFESTYLE
Toto sú najčastejšie signály chorej pečene. Neignoruj ich!

Pečeň patrí medzi životne dôležité ľudské orgány. Je zodpovedná za odstraňovanie jedovatých látok z tela, metabolizmus dôležitých látok aj zásobovanie živín...

Prečo konzumovať cibuľu? Odteraz sa od nej staneš závislou!

01.02.2018 KRÁSA
Prečo konzumovať cibuľu? Odteraz sa od nej staneš závislou!

Niekto ju dokáže jesť ako jablko, iní ju neznášajú a majú voči nej averziu a nechuť. Odrádzajúca je hlavne jej aróma, pri ktorej nejeden človek už zaplakal...

Ako vyčistiť záchodovú misu? Rýchlo a jednoducho vďaka tomuto!

24.01.2018 LIFESTYLE
Ako vyčistiť záchodovú misu? Rýchlo a jednoducho vďaka tomuto!

Čistenie toalety môže byť ťažké, že? Škvrny, tvrdá voda a baktérie množiace sa rýchlosťou svetla – to sú vecí, ktorých sa zbaviť je fakt zdĺhavé. A dokonca...

Smrdí to chorobou! Ktorý zápach tela signalizuje vážnu chorobu?

10.02.2018 LIFESTYLE
Smrdí to chorobou! Ktorý zápach tela signalizuje vážnu chorobu?

Za normálnych okolností, ak sme zdraví a nekonzumujeme veľa cesnaku či alkoholu, nemáme žiaden zápach. Presnejšie je neutrálny, niekomu môžeme aj voňať ale určite nesmrdíme...

Je pohár vína denne zdravý? Prekvapí ťa, čo na to hovorí veda!

23.01.2018 KRÁSA
Je pohár vína denne zdravý? Prekvapí ťa, čo na to hovorí veda!

Je pohár vína denne zdravý? Nad touto polemikou si lámu hlavu mnohí z nás. Otvoriť fľašu vínka po náročnom dni v práci alebo neotvoriť? Chodí nám to neustále po rozume a my premýšľame...

Trápi ťa upchatá sprchovacia hlavica? Takto ju vzkriesiš!

11.02.2018 LIFESTYLE
Trápi ťa upchatá sprchovacia hlavica? Takto ju vzkriesiš!

Každá žienka domáca určite mala tú česť spoznať sa bližšie s nepriateľom menom vodný kameň. Vzniká na nereze, na umývadle, ale aj v našej sprche, čo nás možno trápi najviac. Gazdinky, nezúfajte...

.

Aktuálne súťaže


INSTAGRAM

    TÝŽDENNÝ HOROSKOP KRÁSY


    ODPORÚČANÉ ČLÁNKY


    ZDRAVÉ RECEPTY


    ODPORÚČANÉ SLUŽBY

    Salon De Luxe, Bratislava

    Salon De Luxe
    Bratislava

    YOGA MAYA, Ivanka pri Dunaji

    YOGA MAYA
    Ivanka pri Dunaji


    Fandite nám

    TOPlist 1s