Recept: Panenka v slaninovom kabáte s hríbovou omáčkou

Panenka

Nemáte už žiadne nápady na varenie? Aj na prvý pohľad jednoduché jedlo môže vyzerať zaujímavo a chutiť výborne. Stačí sa len vzdať stereotypu, pridať niekoľko nových ingrediencií a originálne menu je na svete!

 

Vyskúšajte pripraviť nedeľný obed podľa nášho receptu. Panenka v slaninovom kabáte s hríbovou omáčkou spolu s pečenými provensálskymi zemiakmi sú výbornou kombináciou.

 

Toto jedlo je zaujímavé aj vizuálne, no dôležitá je najmä jeho chuť – a tá je skvelá. 

 

Odporúčame prečítať: Recept: Plnené morčacie prsia

 

Budeme potrebovať:

  • 1 kus bravčovej panenky
  • 8-10 plátkov slaniny
  • soľ a korenie
  • 10 zemiakov
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 1 ČL provensálskeho korenia
  • 1 ČL korenia na americké zemiaky
  • 40 g sušených hríbov (prípadne hríbový bujón)
  • 1 cibuľu
  • 250 ml smotany na šľahanie

 

Postup:

1. Panenku odblaníme a pokrájame na kolieska hrubé asi 3 cm. Kúsky osolíme, okoreníme a necháme asi hodinku odležať v chladničke. Potom každý kúsok obalíme v slanine a prepichneme špajľou.

2. Obalenú panenku najskôr z oboch strán prudko osmažíme na panvici, potom kúsky preložíme na plech a zakrytú alobalom pečieme asi 15 minút.

 

Odporúčame prečítať: Kuracia roláda so šunkou a medvedím cesnakom

3. Zemiaky dobre umyjeme, ale nešúpeme. Narežeme ich, ale nedokrojíme úplne, lebo chceme, aby držali pokope. V malej miske zmiešame provensálske korenie, korenie na americké zemiaky, soľ a čierne korenie. Pridáme olej a dobre premiešame. Touto zmesou zo všetkých strán (aj zospodu) potrieme zemiaky, dáme ich na vymastený plech. Pečieme asi 40-45 minút.

 

Odporúčame prečítať: Recept: Grilované kuracie špízy so zázvorom

4. Na hríbovú omáčku najprv namočíme sušené hríby asi na 30 minút. Potom očistíme a pokrájame cibuľu. Do menšieho hrnca dáme kúsok masla, keď sa roztopí, pridáme cibuľu a chvíľu restujeme. Neskôr pridáme aj scedené hríby a krátko osmažíme. Zalejeme vodou, v ktorej sme mali namočené hríby, pridáme smotanu na šľahanie, osolíme a okoreníme.

 

Odporúčame prečítať: Recept: Klobásy na grile so zeleninou

5. Pokiaľ máte málo hríbov alebo sú nevýrazné, pridajte kúsok hríbového bujónu. Omáčku zahustíme škrobom rozmiešaným v troške mlieka. Necháme prevrieť a odstavíme.

 

Odporúčame prečítať: Recept: Pečené klobásy na čiernom pive

Pred podávaním z panenky odstránime špajle. Kúsky mäsa prelejeme hríbovou omáčku, pridáme upečené zemiaky a prípadne nejakú zeleninu.

 

Prajem vám dobrú chuť!

Zdroj foto: Barbora Vizváryová

Čo čítajú ostatní na KAMzaKRÁSOU.sk

17 komentárov

, ak chcete vložiť komentár. V prípade, že nemáte ešte konto na KAMzaKRÁSOU.sk, môžete si ho zdarma vytvoriť.



14.08.17 07:14 | Soňa Kelemenová | karma: 94
často pripravujem pokrmy z bravčovej panenky....omáčka so sušených hríbov je u nás na stole veľmi často..... tento recept poznám.... ak nemám slaninku tak to robievam bez nej.... zemiačiky vyzerajú tiež skvele...

odpovedať

hlasuj plus 1 | 0 hlasuj minus


14.08.17 07:29 | Lucia Valková | karma: 62
Vyzerá to fantasticky.Ešte keby nám to niekto prišiel pripra iť...

odpovedať

hlasuj plus 3 | 0 hlasuj minus


14.08.17 08:32 | Soňa Krátka | karma: 76
vyzerá to úžasne, hlavne by si pochutil môj manžel...

odpovedať

hlasuj plus 2 | 0 hlasuj minus


14.08.17 08:51 | Katarína Konečná | karma: 90
ja takto robievam ja kuracinu

odpovedať

hlasuj plus 1 | 0 hlasuj minus


14.08.17 08:55 | Erika Špacírová | karma: 92
minule sme robili ale so slivkovou omáčkou :)

odpovedať

hlasuj plus 1 | 0 hlasuj minus


14.08.17 08:57 | Mária Chromíková | karma: 97
Dobrý recept ,určite by som si pochutila.Omáčka by bola lepšia z čerstvých dubákov.

odpovedať

hlasuj plus 1 | 0 hlasuj minus


14.08.17 09:37 | Milka Damašková | karma: 85
To už aké dobré recepty nám sem dávate:) slintám :)))) dobrá inšpirácia pre tento týždeň

odpovedať

hlasuj plus 2 | 0 hlasuj minus


14.08.17 14:59 | Tomáš Kamenár | karma: 50
vyzerá to veľmi chutne určite vyskúšam

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


15.08.17 17:54 | Pavlína Vaksmundská | karma: 69
Juuuj , idem robiť toto fajné mäsko cez víkend.. Všetko som už nakúpila.. Joooj ,ako sa teším na takýto fantastický obedík .. !! Mňaaaam..

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


15.08.17 18:18 | Mária Maxianová | karma: 90
s hríbami je toho roku bieda, aspoň zatiaľ

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


16.08.17 21:15 | Monika Červinková | karma: 92
Milujem panenku na veškerý spôsob!!! :)

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


20.08.17 17:54 | Pavlína Vaksmundská | karma: 69
Taaaakže , včera som spravila tento chutnučký obedík .. Taký je fantastický , aj dnes sme to mali na obed.. Aspoň som nemusela variť dnes.. cha.. Fakt odporúčam tento recept , je úžasný a mäsko mňaaaaaam.. !!

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


24.08.17 10:27 | Mária Frnová | karma: neurčená
náš častý obľúbený nedeľný obedík

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


08.09.17 07:42 | Michaela Mičková | karma: neurčená
Panenku ako mäsko máme naozaj radi, určite receptík vyskúšame

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


23.09.17 11:08 | monika potheova | karma: neurčená
vyskúšam!!!

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


03.10.17 18:15 | janko komada | karma: 67
už sa mi zbiehaju slinky určite vyskúšam

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


12.12.17 20:19 | Libuše Šumná | karma: 75
vyzkouším

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus




Najčítanejšie na KAMzaKRÁSOU.sk

Slávna lekárka Pimple Popper radí: Ako odstrániť čierne bodky?

05.02.2018 KRÁSA
Slávna lekárka Pimple Popper radí: Ako odstrániť čierne bodky?

Už dlhé roky vás trápia čierne bodky na nose, vyskúšali ste rôzne čistiace produkty, masky, exfoliáciu, vytláčali ste, natierali retinolom, i tak nič nepomohlo? Ako odstrániť čierne bodky bez toho...

Kurie oká: S ktorými prírodnými zložkami ich vyliečiš?

30.01.2018 KRÁSA
Kurie oká: S ktorými prírodnými zložkami ich vyliečiš?

Našim chodidlám nevenujeme takú pozornosť, akú by si zaslúžili. Možno je to preto, lebo ich ukrývame v topánkach a ponožkách, z ktorých nám nevykukuje žiaden kúsok chodidla. Avšak...

Odteraz už šupky z jablka nebudeš vyhadzovať! Pozri, čo všetko dokážu

29.01.2018 LIFESTYLE
Odteraz už šupky z jablka nebudeš vyhadzovať! Pozri, čo všetko dokážu

Jablká patria medzi tie druhy ovocia, ktorých sa človek nepreje asi nikdy. Sú chutné, šťavnaté, a navyše sa dajú využívať pri pečení chutných dezertov.   Veľa ľudí neobľubuje šupky z jabĺk...

Čo je to epsomská soľ? Zázrak, ktorý ti pomôže s mnohými neduhmi!

02.02.2018 KRÁSA
Čo je to epsomská soľ? Zázrak, ktorý ti pomôže s mnohými neduhmi!

Epsomská soľ nie je žiadny výmysel modernej doby. Objavená bola totiž už začiatkom sedemnásteho storočia. Aj napriek tomu nie je veľmi známou surovinou, čo je však veľká škoda...

Vedľajšie účinky zdravého stravovania. O týchto ti povie málokto!

07.02.2018 LIFESTYLE
Vedľajšie účinky zdravého stravovania. O týchto ti povie málokto!

S príchodom nového roka si dávame množstvo predsavzatí. Mnohí z nás dúfajú, že nový rok bude pre nich v znamení zdravej stravy. Kým január bol len akýmsi skúšobným mesiacom...

Geniálne kuchynské triky: Šetria čas a vyhneš sa neporiadku!

13.02.2018 LIFESTYLE
Geniálne kuchynské triky: Šetria čas a vyhneš sa neporiadku!

Niekedy môže kuchyňa po príprave večere vyzerať skôr ako po boji.   Všade samý riad, špina a neporiadok, ktorého by ste sa najradšej zbavili mihom oka. Máme pre vás naozaj skvelú správu...

Ako správne zohriať kura? Takto zostane chrumkavé a šťavnaté!

27.01.2018 LIFESTYLE
Ako správne zohriať kura? Takto zostane chrumkavé a šťavnaté!

Nie je nič lepšie, než čerstvo upečené kurča s chrumkavou kôrkou. Avšak patrí k tým jedlám, ktoré už ťažko zohrejete na ďalší deň tak, aby bolo stále chrumkavé, a hlavne, aby nebolo vyschnuté...

Bavlnená posteľná bielizeň: Prečo by sme na nej nemali spať?

24.01.2018 LIFESTYLE
Bavlnená posteľná bielizeň: Prečo by sme na nej nemali spať?

Nebojte sa, nebudete musieť utratiť celý majetok na drahú posteľnú bielizeň. Existuje množstvo cenovo dostupných možností, ktoré vám pri malej investícii zachránia vlasy, tvár a zdravie...

Rakovina hrubého čreva: Tieto faktory zvyšujú riziko vzniku ochorenia

28.01.2018 LIFESTYLE
Rakovina hrubého čreva: Tieto faktory zvyšujú riziko vzniku ochorenia

Rakovina hrubého čreva aj rakovina konečníka patria medzi najčastejšie sa vyskytujúce typy zhubných ochorení, a to najmä vo vyspelých krajinách po celom svete...

Bujónové kocky: Aká je realita - používať ich alebo na ne zabudnúť?

26.01.2018 LIFESTYLE
Bujónové kocky: Aká je realita - používať ich alebo na ne zabudnúť?

Bujónové kocky sú v mnohých kuchyniach často používané. Ide totiž o veľmi ľahký spôsob ako zvýrazniť chuť a arómu mnohých jedál, najmä polievok či omáčok...

Máš problémy s obličkami? Tieto signály môžu naznačovať, že áno!

21.01.2018 LIFESTYLE
Máš problémy s obličkami? Tieto signály môžu naznačovať, že áno!

Obličky plnia v ľudskom tele hneď niekoľko dôležitých funkcií. Pôsobia ako filter krvi, regulujú množstvo vody v organizme a podieľajú sa na udržiavaní homeostázy...

Toto sú najčastejšie signály chorej pečene. Neignoruj ich!

09.02.2018 LIFESTYLE
Toto sú najčastejšie signály chorej pečene. Neignoruj ich!

Pečeň patrí medzi životne dôležité ľudské orgány. Je zodpovedná za odstraňovanie jedovatých látok z tela, metabolizmus dôležitých látok aj zásobovanie živín...

Prečo konzumovať cibuľu? Odteraz sa od nej staneš závislou!

01.02.2018 KRÁSA
Prečo konzumovať cibuľu? Odteraz sa od nej staneš závislou!

Niekto ju dokáže jesť ako jablko, iní ju neznášajú a majú voči nej averziu a nechuť. Odrádzajúca je hlavne jej aróma, pri ktorej nejeden človek už zaplakal...

Ako vyčistiť záchodovú misu? Rýchlo a jednoducho vďaka tomuto!

24.01.2018 LIFESTYLE
Ako vyčistiť záchodovú misu? Rýchlo a jednoducho vďaka tomuto!

Čistenie toalety môže byť ťažké, že? Škvrny, tvrdá voda a baktérie množiace sa rýchlosťou svetla – to sú vecí, ktorých sa zbaviť je fakt zdĺhavé. A dokonca...

Smrdí to chorobou! Ktorý zápach tela signalizuje vážnu chorobu?

10.02.2018 LIFESTYLE
Smrdí to chorobou! Ktorý zápach tela signalizuje vážnu chorobu?

Za normálnych okolností, ak sme zdraví a nekonzumujeme veľa cesnaku či alkoholu, nemáme žiaden zápach. Presnejšie je neutrálny, niekomu môžeme aj voňať ale určite nesmrdíme...

Je pohár vína denne zdravý? Prekvapí ťa, čo na to hovorí veda!

23.01.2018 KRÁSA
Je pohár vína denne zdravý? Prekvapí ťa, čo na to hovorí veda!

Je pohár vína denne zdravý? Nad touto polemikou si lámu hlavu mnohí z nás. Otvoriť fľašu vínka po náročnom dni v práci alebo neotvoriť? Chodí nám to neustále po rozume a my premýšľame...

.

Aktuálne súťaže


INSTAGRAM

    TÝŽDENNÝ HOROSKOP KRÁSY


    ODPORÚČANÉ ČLÁNKY


    ZDRAVÉ RECEPTY


    ODPORÚČANÉ SLUŽBY

    Salon De Luxe, Bratislava

    Salon De Luxe
    Bratislava

    YOGA MAYA, Ivanka pri Dunaji

    YOGA MAYA
    Ivanka pri Dunaji


    Fandite nám

    TOPlist 2s