Registrácia Prihlásenie

Recept: Roláda s čokoládovým krémom a jahodami – jej chuť ťa dostane!


Koniec roka je takpovediac za dverami a nám nezostáva nič iné, ako patrične osláviť príchod toho nového. K takýmto oslavám neodmysliteľne patrí i kopa jedla. Čo však pripraviť na silvestrovskú veselicu? Ak preferujete skôr sladké maškrty, určite neváhajte vyskúšať roládu, ktorej recept nájdete v nasledujúcom článku. Pochutíte si na nej, no dozaista zožnete poklonu aj od rodiny či priateľov.  

Roláda s čokoládovým krémom a jahodami je jednoduchá na prípravu a nestrávite kvôli nej v kuchyni dlhé hodiny. Pripravte ju však s menším predstihom, pretože pred podávaním by mala aspoň zopár hodín stáť v chlade. Následne ju už môžete smelo rozkrájať. Dobrú chuť!    

Pozri aj: Najlepší recept na orechový a makový závin: Klasika, ktorej neodoláš!

recept na roládu

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Nikol Turková

Na cesto si pripravíme:

  • 60 g hladkej múky
  • 60 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 lyžicu oleja

Na plnku si pripravíme:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 200 g čokolády
  • 200 g masla
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • jahody
čokoládová roláda

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Nikol Turková

Postup prípravy:

  1. Ako prvé si pripravíme cesto. Vajcia s cukrom poriadne rozšľaháme mixérom a následne pomaly primiešame múku a olej.
  2. Vzniknuté cesto rozotrieme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Pripravené množstvo cesta je vhodné skôr na menší plech, a to s rozmermi približne 35 x 25 centimetrov. Cesto pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút. Keď zružovie, vyberieme ho a spolu s papierom ho zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  3. Medzitým si pripravíme plnku. Čokoládu necháme v smotane rozpustiť nad miernym plameňom. Nesmie však vrieť! Zmes necháme vychladnúť.
  4. Následne maslo vymiešame s cukrom, primiešame doň vychladnutú čokoládovú zmes a všetko spolu vyšľaháme do tuhého krému.
  5. Keď máme cesto vychladené, odmotáme ho a stiahneme z neho papier na pečenie. Cesto natrieme poriadnou vrstvou čokoládového krému, poukladáme naň nakrájané jahody a opäť zvinieme do rolády.
  6. Roládu môžeme nakoniec ozdobiť. My sme ju obliali roztopenou horkou čokoládou a posypali jedlými striebornými guľôčkami.
  7. Pred porciovaním necháme roládu odstáť v chlade aspoň 4 až 5 hodín. Potom môžeme podávať. Dobrú chuť!   

Odporúčame: Zdravá a výživná večera? Skús tieto recepty na šaláty so syrom!


Návrat hore
Autor článku

10 komentárov

Ľubica Šťastná 30.12.18 10:08

ĽŠ
karma
110.00

Jednoduchá a naozaj chutná!

  • 1
Odpovedať

Lucia Valková 30.12.18 11:28

LV
karma
108.00

Vyzerá fantasticky!

  • 1
Odpovedať

Janka Jurasova 30.12.18 12:11

JJ
karma
89.00

určite vyskúšam vyzerá jednoducho a chutne

  • 1
Odpovedať

Soňa Krátka 30.12.18 12:36

SK
karma
92.00

vyskúšame, ale niekedy inokedy....

  • 1
Odpovedať

Martina Zahoranová 30.12.18 14:46

MZ
karma
92.00

no môže byť super a hlavne v lete keď sú čerstvé jahody

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 30.12.18 21:48

karma
109.00

Už len zakúsnuť ...mňam :-)

  • 0
Odpovedať

Soňa Horáčková 31.12.18 10:36

SH
karma
92.00

recept vyzerá jednoduchý, hádam vyskúšam, lebo vyzerá vynikajúco

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 11.01.19 22:51

MM
karma
115.00

vyzerá výborne

  • 0
Odpovedať

Marta Mihoková 10.02.19 10:59

MM
karma
106.00

Rada pečiem rolády tak určite vyskušam

  • 0
Odpovedať

Ľubica Križanová 27.04.19 15:43

ĽK
karma
100.00

Už dávno som nejedla dobrú roládu :-) mňam

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Ako pripraviť dievča na prvú menštruáciu? Všetko o menštruácii od A po Z
Pre ženy

Ako pripraviť dievča na prvú menštruáciu? Všetko o menštruácii od A po Z

  • 96
  • 0
  • 10.09.2019
Áno či nie? Má sa jedlo zapíjať vodou či inými nápojmi a alkoholom?
Zdravie

Áno či nie? Má sa jedlo zapíjať vodou či inými nápojmi a alkoholom?

  • 87
  • 2
  • 28.09.2019
Prečo zaradiť sušené paradajky do jedálnička? Sú nádejou pri rakovine?
Zdravie

Prečo zaradiť sušené paradajky do jedálnička? Sú nádejou pri rakovine?

  • 108
  • 4
  • 15.10.2019
TOPlist