Recept: Tlačenka s čerstvým špenátom

Recept: Tlačenka s čerstvým špenátom
  • 27.08.2017
  • Lucia Hausknechtová

Tlačenka podávaná s nakrájanou cibuľou na krajci chleba je klasika, ktorá z času na čas poteší nielen milovníka zabíjačkových dobrôt.

Niekedy však stojí za to experimentovať v kuchyni a vyskúšať menej tradičné kombinácie jedál.  A tak má dnes u nás premiéru - Tlačenka s čerstvým špenátom. A už na pohľad vypadá viac ako lákavo a zbiehajú sa slinky určite aj vám.

Ingrediencie:

  • 350 g bravčovej tlačenky Mecom
  • hrsť čerstvej pažítky
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 1 strapec bieleho hrozna
  • 100 g syra Niva
  • 50 g pekanových alebo vlašských orechov
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice balzamikového octu
  • opečená bageta (ako príloha)

Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky

Tlačenka s čerstvým špenátom

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky

Tlačenka s čerstvým špenátom

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Špenát umyjeme a necháme odkvapkať. Potom ho preložíme do misy a pridáme bobule hrozna prekrojené na polovice a na kocky nakrájaný syr. Prilejeme olej s balzamikovým octom a všetko spolu premiešame.

Pekanové orechy krátko opražíme na suchej panvici a posypeme nimi šalát. Na záver nakrájame bravčovú tlačenku na hrubšie plátky a okraje obalíme v nadrobno nakrájanej pažítke. Môžeme podávať s opečenou bagetou. 

Dobrú chuť!

 

 

Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka

Tlačenka s čerstvým špenátom

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou

Tlačenka s čerstvým špenátom

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

15 komentárov

Mária Chromíková 27.08.17 07:35

MC
karma
109.00

tradičná kombinácia býva najlepšia,aj keď pre spestrenie nezavrhujem aj tento recept.

  • 1
Odpovedať

Soňa Krátka 27.08.17 07:59

SK
karma
114.00

vyzerá veľmi dobre

  • 1
Odpovedať

Mária Terefenková 27.08.17 09:48

MT
karma
76.00

Zaujímavá kombinácia a pekne to vyzerá.

  • 1
Odpovedať

Katarína Kusá 27.08.17 10:17

KK
karma
90.00

manžel často jedáva tlačenku ale prvýkrát vidím niečo iné ako cibuľa+ocot...vyzerá to že mňam

  • 1
Odpovedať

Soňa Kelemenová 27.08.17 10:28

SK
karma
86.00

Vyzera to velmi lakavo a chutne..ale tlace ka s cibulou aoctom nema konkurenciu... uz sa tesim v zime na nasu domacu zabijacku

  • 1
Odpovedať

Miroslav Hajzuš 27.08.17 11:00

MH
karma
64.00

u mňa iba tlačenka s cibulou a octom, možno by uspela u manželky

  • 1
Odpovedať

Monika Červinková 27.08.17 12:31

karma
87.00

poznám to hlavne s cibuľkou a octom :D ale zaujímavá kombinácia :D

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 27.08.17 15:11

karma
108.00

Ja tlačenku teda nemusím,ani takto krásne pripravenú.

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 27.08.17 17:52

MM
karma
100.00

u manžela to nemá šancu, tradícia je tradícia

  • 1
Odpovedať

Milka Damašková 28.08.17 17:25

MD
karma
132.00

Asi som z inej planéty, ale dodnes netuším ako tlačenka chutí...

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 30.08.17 11:07

MF
karma
106.00

tlačenku moc nemusím, ale recept vyzerá zaujímavo

  • 0
Odpovedať

janko komada 30.08.17 13:16

JK
karma
-1.00

som radšej za klasickú tlačenku tú mám rád

  • 0
Odpovedať

Marta Bujdošová 31.08.17 11:11

MB
karma
98.00

tlacenku moc nemusim ...

  • 0
Odpovedať

Peter Gavlas 04.09.17 00:58

PG
karma
93.00

Ej, veru, dal by som si! :)

  • 0
Odpovedať

Ingrid Štefanová 06.01.18 10:20

karma
94.00

my doma za klasiku,s octom a cibulkou-tato uprava sa my zda uz extravagarna

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní