Recepty šéfkuchárov - poriadna hostina

Recepty šéfkuchárov - poriadna hostina
  • 30.06.2015
  • Kavickari. sk

Čakáte návštevu a neviete čo by ste jej ponúkli? Inšpirujte sa našim najnovším varením, ktoré je mimoriadne bohaté na jedlo. 

Naše posledné varenie sme boli fotiť v Slang-u, v Bratislave na Hviezdoslavovom námestí. Po ukončení reportáže sme sa ledva hýbali. Lahodné chuťovky nás skrátka dostali. Doprajte ich aj svojim hosťom.

1.  Tarte Flambée (recept pre 4 osoby) 

SUROVINY:

Základné cesto: múka extra špeciál 600 g, soľ 20 g, droždie 2 g, voda 320 g

Plnka na Tarte: smotana kyslá 300 g, figa čerstvá 4 ks, strúhaná niva 200 g, brusnice sušené 32 g

Dekorácia:  rukola 40 g, olivový olej 12 g, voda 80 g, rozotrený cesnak 8 g, balsamico ocot 8 g, muškátový oriešok (podľa chuti)

POSTUP:

Z múky , vody, soli, a droždia vypracujeme tuhšie cesto. Rozdelíme na 4 bochníky. Zatiahneme fóliou a necháme odležať. Pred použitím cesto dobre pomúčime a rozvaľkáme na čo najtenšie pláty. Uložíme na plech. Na vrch natrieme asi 4 cm od okraju (kvôli nakysnutiu krajov) dochutenou smotanou (so soľou, mletým korením, pretlačeným cesnakom, a muškátovým orieškom).

Na smotanu rovnomerne rozsypeme postrúhanú nivu, na kolieska nakrájanú čerstvú figu a posypeme sušenými brusnicami. Takto pripravené Tarte dáme piecť do rozpálenej rúry pri teplote 270-280 °C. na cca.1 až 1,5 min. Podľa potreby Tarte otáčame pre pravidelnosť do zlatista opečených krajov. Po vybratí z rúry natrieme kraje olejom rozmiešaným rozotretým cesnakom, a vodou. Hotové Tarte nakrájame na ľubovoľné kúsky. Na koniec vrch Tarte zasypeme rukolou premiešanou balsamicovým octom.

Odporúčame vyskúšať aj: Recepty šéfkuchárov - tradične po košicky

kavickari

Zdroj: Shutterstock®

kavickari

Zdroj: Shutterstock®

kavickari

Zdroj: Shutterstock®

kavickari

Zdroj: Shutterstock®

2. Mega Combo pre hostí zložené z drobnejších chuťoviek

Chuck roll:

SUROVINY:

chuck roll 1,5 kg, olej 50 g, soľ maldon 24 g, čierne korenie 1 g, olivový olej 40 g

POSTUP:

Chuck roll nakrájame na hrubšie steaky osolíme a okoreníme z mlynčeka rozdrveným korením. Dáme na rozpálenú panvicu, opečieme po oboch stranách na požadovanú úpravu mäsa podľa vlastnej chuti. Necháme chvíľu odležať na teplom mieste. Pri podávaní mäso osolíme, okoreníme a postriekame olivovým olejom.

Skevers:

Krídelká (100 g)

SUROVINY:  

krídelká 0,5 kg, soľ 2 g, čierne korenie 0,1 g, olivový olej 40 g, limeta 120 g, marináda

Krídelká Slang (100 g)

SUROVINY:

krídelká 0,5 kg, halloumi syr 400 g, olivový olej 40 g, marináda gremolata Slang 100 g

Kreveta

SUROVINY:

krevety HOSO 8-12 cca. 400 g /4ks/, soľ, čierne korenie, olivový olej, marináda určená na krevety 100 g.

POSTUP NA SKEWERS:

Suroviny podľa druhu skewers napicháme na ihlu. Osolíme, okoreníme a dáme do rúry, alebo na gril piecť. Pred dokončením potrieme cca trikrát marinádou a necháme krátko skaramelizovat. Skewers podávame s omáčkou podľa chutí.

Odporúčame vyskúšať aj: Recepty šéfkuchárov - sviatočný obed

kavickari

Zdroj: Shutterstock®

Prílohy:

Grilovaná zelenina

SUROVINY:

Baklažán 100 g, cuketa 100 g, paprika mix 80 g, cibuľa červená 50 g, fenikel 40 g, olej, 40 g bazalkové pesto Slang, soľ 10 g, čierne korenie 1g, limeta 40 g, grana padano 30 g, olivový olej 20 g, cesnak 50 g

POSTUP:

Cuketu a baklažán nakrájame na hrubšie kusy a osolíme. Ostatnú zeleninu nakrájame na úhľadné kúsky. Cukinu a baklažán osušíme. Pridáme ostatnú zeleninu. Zmiešame zo zvyšnou soľou, korením a pestom. Dáme piecť do rúry alebo grilu na cca. 10 min na 220 °C vyberieme z rúry a premiešame s olivovým olejom. Dáme na tanier a posypeme parmezánom.

Odporúčame vyskúšať aj: Recepty šéfkuchárov - výdatný obed

kavickari

Zdroj: Shutterstock®

kavickari

Zdroj: Shutterstock®

Grilované zemiaky v šupke zo smotanou

SUROVINY:

baby zemianky 880 g, soľ 6 g, čierne korenie 1 g, cesnak 150 g, rozmarín 2 g, olej 20 g, smotana kyslá 140 g, pažítka sekaná, muškát oriešok

POSTUP:

Umyté zemiaky v šupke osolíme okoreníme. Pridáme struky cesnaku i olej a všetko premiešame. Dáme na pekáč  a zapiecť do rúry, alebo na gril. Na cca 20 min. pri 170 °C.

Grilovaná cukrová kukurica

SUROVINY:

Kukurica 880 g, maslo 44 g, čierne korenie 1g, soľ 4g, olej sezam 40 g, limetková šťava 20 g

POSTUP:

Klásky povaríme vo vriacej vode 5-6 min. Klásky vyberieme necháme vychladnúť. Osolíme, okoreníme, dáme piecť do rúry, alebo na gril do zlatista. Kukuricu vyberieme, polejeme maslom, sezamovým olejom, a limetkovou šťavou.

Pizza fashion

SUROVINY:

múka špeciál 280 g, soľ 12 g, voda 140 g, kvasnice 3 g, olej 16 g, cukor 9 g, prosciutto 120 g, pomodorino, pesto, Grana padano 40 g

POSTUP:

Múku, vodu, soľ, cukor a nakvasený kvások zmiešame do kompaktného cesta. Rozdelíme na 4 bochníky, ktoré zapracujeme, a necháme vykvasiť. Po odpočinutí cesta roztiahneme bochníky na požadovaný tvar, aby nám zostali hrubšie kraje. Na vrch uložíme prosciutto, dáme do trúby na cca. 2-3 min. na 250 °C. Po upečení do zlata vyberieme z pece, posypeme hoblinami parmezánu a ozdobíme pestom.

Odporúčame vyskúšať aj: Recepty šéfkuchárov - romantika na tanieri

Menu pripravil: Marián Minarič, šéfkuchár reštaurácie Slang

Foto: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk

Zdroj: www.kavickari.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Magdaléna Masárová 01.07.15 10:05

MM
karma
-1.00

Veľmi chutne vyzerajúce dobroty.

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 01.07.15 11:51

MZ
karma
92.00

teraz kedže je čas obeda by som sa veru k takým dobrotám aj posadila a ochutnala ich

  • 0
Odpovedať

Iveta Ondáková 02.07.15 21:21

IO
karma
96.00

Mnam grilovaná kukurica, vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 22.09.15 14:51

MR
karma
-1.00

ten prvý recept ma veľmi zaujal to je môj štýl :)

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 12.11.21 11:22

KS
karma
133.00

Tak z takýchto chuťoviek by sa každá návšteva oblizovala až za ušami :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní