Upiecť nadýchané a vláčne muffiny dá niekedy poriadne zabrať aj skúseným kuchárkam.
Cesto býva príliš riedke alebo naopak husté, muffiny sú po upečení spľasnuté alebo sa nedajú vybrať z formy.
To sú najčastejšie problémy, s ktorými sa pri ich príprave stretnete. Preto máme pre vás niekoľko trikov, aby boli muffiny dokonalé.
Desať rád od skúsených kuchárok:
1. Zmiešajte najskôr "suché" a "mokré" suroviny zvlášť a až potom dokopy.
2. Používajte polohrubú múku namiesto hladkej, potom budú muffiny nadýchanejšie.
3. Ingrediencie do muffinov musia mať izbovú teplotu.
Odporúčame prečítať: Doprajte si kvalitné mäso, vieme ktoré to je
4. Nikdy nedávajte kypriaceho prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny viac ako je písané v recepte.
5. Pri pečení muffinov uprednostnite sódu bikarbónu pred kypriacim práškom.
6. Cesto nemiešajte príliš dlho, ani nešľahajte. Po pár premiešaniach, keď sa ingrediencie spoja ním naplňte košíčky.
7. Pre vláčnejšie a šťavnatejšie cesto pridajte do muffinov kúsok nastrúhaného jablka.
Odporúčame prečítať: Šošovica, ktorá vyrieši problémy s nadúvaním
8. Cesto neplňte až po okraj košíčkov. Stačí do 2/3 výšky košíčka, pretože muffiny pri pečení zväčšia svoj objem.
9. Zdvojením košíčkov budú muffiny lepšie držať tvar.
10. Prvých 15 minút pečenia neotvárajte rúru. Inak cesto "spadne" a muffiny budú spľasnuté.
Vyskúšajte tieto recepty na vynikajúce muffiny: