Chrumkavé brokolicovo-batatové fašírky pre malých nezbedníkov

Chrumkavé brokolicovo-batatové fašírky pre malých nezbedníkov

Zelenina by v jedálničku detí rozhodne chýbať nemala. Prišli by tak o potrebné vitamíny a živiny, ktoré sú nesmierne dôležité najmä v období rastu. Ak nad zeleninou na tanieri vaše dieťa odmietavo krúti hlavou, je potrebné ju zakamuflovať. Napríklad v podobe takýchto chutných brokolicovo-batatových fašírok.

Je faktom, že deti zeleninu príliš neobľubujú. Tie mamy, ktoré majú doma pravý opak si môžu blahoželať. Ako však dosiahnuť, aby sme do nich dostali ,,neobľúbenú“ zeleninu, ktorou je napríklad brokolica, špenát, hrášok či karfiol? Ľahko ju ukryjete do týchto chutných chrumkavých zeleninových fašírok. V kombinácii s roztopeným syrom im neodolá nikto. Navyše, sú chutné aj bez ďalšej prílohy.

brokolicovo-batatové fašírky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Brokolicovo-batatové fašírky

Vhodné od 1 roka (po zavedení celého vajíčka s bielkom a cibule). Mladším deťom môžete recept prispôsobiť podľa zeleniny a potravín, ktoré máte zavedené – môžete použiť iba vaječný žĺtok, ovsené vločky, syr, strúhanku (obsah lepku). Starším deťom môžete fašírky viac dochutiť. 

Na prípravu zeleninových fašírok budete potrebovať

  • 4 – 5 väčších ružičiek brokolice
  • Polovicu menšieho batatu
  • Polovicu cibule
  • Cca 40 gramov eidamu alebo goudy
  • 1 vajíčko
  • 3 – 4 lyžice jemne mletých ovsených vločiek
  • 3 lyžice strúhanky (ak strúhanku pridať nechcete, nahradíte ju ovsenými vločkami podľa potreby)
  • Mletú rasca na dochutenie
  • 2 – 3 cherry rajčiny ako prílohu
brokolicové fašírky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Zeleninové fašírky sú vhodné ako na obed, tak aj na večeru. Ak zvýšia, chutia aj na ďalší deň. Zeleninové obmeny, ktoré do nich môžete pridať, sú nekonečné. Ich príprava je jednoduchá a nezaberie vám veľa času.

Ružičky brokolice rozdelíme na menšie kúsky a batat nakrájame na kocky. Uvaríme ich v  neosolenej vode do zmäknutia. Na panvici si na malom množstve repkového oleja popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Uvarenú zeleninu spolu s cibuľou roztlačíme vidličkou a dochutíme mletou rascou. K zelenine pridáme jedno vajíčko (celé vajíčko s bielkom je vhodné od roka, dovtedy by sme mali pridávať iba žĺtok), nastrúhaný syr, ovsené vločky a strúhanku. Celú zmes premiešame a tvarujeme malé guľôčky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Fašírky pečieme v trúbe na 200 °C zhruba 20 – 25 minút, kým nechytia zlatistý nádych.

Odporúčame: Tak jednoduché a výborné – slimáčiky zo zemiakového cesta

- Brokolicovo-batatové fašírky
1 z 9
Chrumkavé brokolicovo-batatové fašírky pre malých nezbedníkov - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé brokolicovo-batatové fašírky pre malých nezbedníkov - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé brokolicovo-batatové fašírky pre malých nezbedníkov - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé brokolicovo-batatové fašírky pre malých nezbedníkov - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé brokolicovo-batatové fašírky pre malých nezbedníkov - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé brokolicovo-batatové fašírky pre malých nezbedníkov - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé brokolicovo-batatové fašírky pre malých nezbedníkov - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé brokolicovo-batatové fašírky pre malých nezbedníkov - KAMzaKRASOU.sk
Chrumkavé brokolicovo-batatové fašírky pre malých nezbedníkov - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

14 komentárov

beata kolkova 08.02.21 11:18

BK
karma
-1.00

Mnam toto vyskusam.

  • 1
Odpovedať

Marika Michálková 08.02.21 14:17

MM
karma
107.00

Vyzerajú dobre

  • 1
Odpovedať

Lucia Šeptáková 08.02.21 15:46

karma
108.00

Zaujímava kombinácia s batatmi

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 15.02.21 15:26

karma
-1.00

Ďakujem, obľúbený recept mojej dcérky. :-)

  • 0
Odpovedať

Naty Polcová 08.02.21 17:34

NP
karma
-1.00

Ďakujem za inšpiráciu ❤ vyzerajú lákavo!

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 15.02.21 15:26

karma
-1.00

Ďakujem, nech chutia! :-)

  • 0
Odpovedať

Lenka Falatová 08.02.21 17:59

LF
karma
-1.00

mnam toto skusim, dieta mi momentalne odmieta zeleninu tak toto by mohol byt sposob ako to do nej dostat ked nie, viac mi zostane :D

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 15.02.21 15:27

karma
-1.00

U nás majú úspech...aj keď moja dcérka nikdy nemala problém so zeleninou a často jej varievam na večeru len varenú brokolicu s batatmi či inou zeleninou. Keby ste videli, s akým pôžitkom ju konzumuje. :-)

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 09.02.21 06:50

ĽŠ
karma
100.00

Určite výborné nielen pre malých nezbedníkov.

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 09.02.21 19:32

MM
karma
100.00

dobre vyzerajú, až sa mi slinky zbiehajú

  • 1
Odpovedať

Katarína Konečná 10.02.21 09:52

KK
karma
105.00

nemám doma malé deti a veľkí zatiaľ zjedia všetko aj zeleninu aj mäso, ale vyzerajú lákavo, asi vyskúšam

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 10.02.21 21:48

karma
109.00

Super inšpirácia. Už viem,čo budem v sobotu variť...pre mňa,manžela a syna vegetariána :-)

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 15.02.21 15:28

karma
-1.00

Ďakujem, verím, že sa vydaria. :-)

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 24.06.21 13:00

JK
karma
100.00

Zatiaľ som ešte nejedol

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní