NEPEČENÝ MRKVOVÝ KOLÁČIK
Ak holdujete raw koláčikom, ktoré netreba piecť, tento mrkvový od Choosing Chia si zamilujete. Je navyše vegánsky!
Ingrediencie na cesto:
- 375 g vlašských orechov
- 60 g postrúhanej kokosovej dužiny (čerstvej)
- 25 g mandľovej múky
- 1 lyžička škorice
- 1 lyžička zázvoru
- 1/4 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky muškátového oriešku
- 2 lyžičky citrónovej alebo pomarančovej kôry
- 1 lyžička vanilkovej esencie
- 185 g datlí
- 125 g postrúhanej mrkvy
Ingrediencie na polevu:
- 125 g kešu orechov (namočených na noc vo vode, zliatych a vysušených)
- 180 g kokosového krému (hustá vrchná časť z kokosového mlieka v krabici alebo v konzerve)
- 4 lyžice roztopeného kokosového oleja
- 3 lyžice javorového sirupu
- 1 lyžička vanilkovej esencie
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- štipka soli
Postup prípravy:
- Všetky ingrediencie na cesto okrem mrkvy a datlí pridáme do sekáčika. Spúšťame ho do vtedy, kým nebude zmes podobná omrvinkám.
- Potom do nej pridáme datle. Sekáčik spúšťame dovtedy, kým nebude zmes lepivá, stále však nie homogénna.
- Následne pridáme mrkvu a sekáčik spustíme len na chvíľu, aby sa zapracovala do ostatných ingrediencií.
- Pripravte si štvorcovú formu (asi 20x20 cm), vysteľte ju papierom na pečenie a zmes zo sekáčika do nej natlačte tak, aby bola rozložená rovnomerne. Dajte stuhnúť do chladničky.
- Všetky ingrediencie na polevu dajte do sekáčika a mixujte, kým nebude hladká. Potrvá to asi 5 minút. Polevu navrstvite na cesto a koláč dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny.