Delikatesa ihneď na stole: Skús tri recepty zo sekáčika!

    • Zdieľaj:
- RÝCHLE RECEPTY ZO SEKÁČIKA
3 z 3

NEPEČENÝ MRKVOVÝ KOLÁČIK

Ak holdujete raw koláčikom, ktoré netreba piecť, tento mrkvový od Choosing Chia si zamilujete. Je navyše vegánsky!

Ingrediencie na cesto:

  • 375 g vlašských orechov
  • 60 g postrúhanej kokosovej dužiny (čerstvej)
  • 25 g mandľovej múky
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička zázvoru
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky muškátového oriešku
  • 2 lyžičky citrónovej alebo pomarančovej kôry
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 185 g datlí
  • 125 g postrúhanej mrkvy

Ingrediencie na polevu:

  • 125 g kešu orechov (namočených na noc vo vode, zliatych a vysušených)
  • 180 g kokosového krému (hustá vrchná časť z kokosového mlieka v krabici alebo v konzerve)
  • 4 lyžice roztopeného kokosového oleja
  • 3 lyžice javorového sirupu
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • štipka soli

Postup prípravy:

  1. Všetky ingrediencie na cesto okrem mrkvy a datlí pridáme do sekáčika. Spúšťame ho do vtedy, kým nebude zmes podobná omrvinkám.
  2. Potom do nej pridáme datle. Sekáčik spúšťame dovtedy, kým nebude zmes lepivá, stále však nie homogénna.
  3. Následne pridáme mrkvu a sekáčik spustíme len na chvíľu, aby sa zapracovala do ostatných ingrediencií.
  4. Pripravte si štvorcovú formu (asi 20x20 cm), vysteľte ju papierom na pečenie a zmes zo sekáčika do nej natlačte tak, aby bola rozložená rovnomerne. Dajte stuhnúť do chladničky.
  5. Všetky ingrediencie na polevu dajte do sekáčika a mixujte, kým nebude hladká. Potrvá to asi 5 minút. Polevu navrstvite na cesto a koláč dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny.
3 z 3