Domáca tatárska omáčka: Už nikdy nebudeš kupovať tú z obchodu!

Domáca tatárska omáčka: Už nikdy nebudeš kupovať tú z obchodu!

Tatarka, alebo inak aj tatárska omáčka, je bezpochyby chutné dochucovadlo mnohých jedál. Výborne sa hodí ako k vyprážaným jedlám, tak aj k tým pečeným. Rovnako je tatárska omáčka vhodným základom do šalátov, ktorým dodá lahodnú chuť.

Ak nechcete kupovať tú z obchodu, ľahko si ju viete pripraviť aj doma. Stačí vám k tomu iba zopár ingrediencií. Navyše, môžete si ju prispôsobiť podľa vašej chuti. Možno ju pripraviť napríklad s vajíčkom, citrónovou šťavou či cesnakom.

My vám však ponúkame jednoduchý a základný recept na tatársku omáčku, ktorý je v našej rodine už roky osvedčený. Určite ho využijete aj k mäsu na grilovačke s dobrou marinádou

Odporúčame: Recept na Harissa pastu: Je toto najlepšia čili omáčka na svete?!

omáčka tatárska

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na domácu tatársku omáčku budete potrebovať

  • 2 dcl slnečnicového alebo repkového oleja
  • 1 dcl mlieka
  • 2 čajové lyžičky plnotučnej horčice
  • 1 menšiu cibuľku
  • 2 väčšie zavárané kyslé uhorky
  • Trochu šťavy z kyslých uhoriek
  • Soľ a korenie

Pozri aj: RECEPT: Bezalergénová sójová omáčka bez sóje - áno, dá sa to!

tatárka

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Základom hustej a bohatej tatarky je jej dôkladné mixovanie. Zmiešajte 2 dcl oleja s 1 dcl mlieka a mixujte ponorným mixérom na najvyšších obrátkach asi dve minúty, kým zmes poriadne nezhustne. Následne pridajte nakrájané uhorky, trochu šťavy z kyslých uhoriek, cibuľku a zmes premixujte. Aby bola tatarka tatarkou, pridajte dve čajové lyžičky plnotučnej horčice (pripraviť si viete aj domácu horčicu). Soľ a korenie pridajte podľa chuti. Tatarku poriadne premiešajte lyžicou, aby sa jednotlivé chute prepojili a pred podávaním ju nechajte aspoň 20 minút odstáť v chladničke. Garantujeme vám, že na druhý deň z nej nezostane a vy ju budete musieť dorábať.

Neprehliadni: Zdravý recept: Slivkovo-hrušková omáčka


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Katarína Konečná 05.07.21 11:42

KK
karma
105.00

určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 06.07.21 06:16

ĽŠ
karma
100.00

Rada vyskúšam, ďakujem!

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 06.07.21 12:14

MC
karma
109.00

Tatarku som robila so žltkom ,tento recept stojí za vyskušanie.

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 06.07.21 23:58

karma
109.00

Tatarku občas kupujem,ale domáca je domáca.Receptík si odkladám.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní