Gratinované zemiaky na panvici: Raz vyskúšaš a inak ich robiť nebudeš

Gratinované zemiaky na panvici: Raz vyskúšaš a inak ich robiť nebudeš

Rýchly, jednoduchý, chutný obed pripravený v jednej panvici? Sem s tým! Aj vy máte radi podobné jednoduché recepty, ktorých príprava vám zaberie len pár minút? My rozhodne áno, preto keď sme natrafili na tieto gratinované zemiaky, nemohli sme si tento recept nechať len pre seba. Ak ste milovníčkami zemiakov na akýkoľvek spôsob, tak vyskúšajte aj tento veľmi jednoduchý spôsob ich prípravy.

Gratinované zemiaky sa najčastejšie pripravujú v rúre, kde sa zapekajú so smotanou a rovnako aj so syrom. Tentokrát si ich pripravíme na panvici s lahodnou syrovo-bylinkovou zmesou. Tak neváhajte a pusťte sa do ich prípravy.

Budeme potrebovať:

  • 5 zemiakov
  • 2 vajíčka
  • soľ a čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 60 g majonézy
  • 100 g tvrdého syra
  • 10 g petržlenovej vňate
  • 10 g kôpru
  • olej

Zemiaky si očistíme a nastrúhame na najširšom strúhadle. V miske ich zmiešame so soľou, čiernym korením a vajíčkami. Do hlbšej panvice si nalejeme trochu oleja a necháme ho rozpáliť. Vytvorenú zemiakovú zmes premiestnime na panvicu a prikryjeme pokrievkou. Necháme chvíľu piecť a prevrátime na druhú stranu. Vytvoríme si tak v podstate väčšiu zemiakovú placku.

Kým sa nám bude „zemiaková placka“ piecť, tak si nastrúhame tvrdý syr, ktorý zmiešame s majonézou, nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom. Ak kôpor nemáte radi, tak ho pridávať nemusíte. Napokon pridajte aj roztlačené 2 strúčiky cesnaku a všetko poriadne premiešajte. Vytvorenú zmes natrite na zemiaky, opäť prikryte pokrievkou a nechajte syr roztopiť. Po dopečení narežte a podávajte.

Ak chcete o trošku viac syrovejšiu verziu, tak môžete zemiaky navrstviť s plátkovým syrom a na vrch pridať vyššie uvedenú syrovo-bylinkovú zmes. Alebo túto zmes môžete aj vynechať. Je len na vás, ako si takéto gratinované zemiaky na panvici pripravíte. Prajeme vám dobrú chuť.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Mária Reibergerová 15.02.21 17:41

MR
karma
104.00

príjemná zmena a určite aj veľmi chutná

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 15.02.21 17:54

MM
karma
100.00

ukladám si recept

  • 1
Odpovedať

Lucia Šeptáková 16.02.21 05:23

karma
108.00

Zaujímavý recept,to som teda ešte neskúšala.

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 16.02.21 06:28

ĽŠ
karma
100.00

Rada vyskúšam i tento spôsob, ďakujem!

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 16.02.21 09:24

KK
karma
105.00

Tak toto som ešte nerobila, vyzerajú výborne.

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 16.02.21 17:43

MZ
karma
92.00

môže to byt velmi dobré

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 21.01.23 19:14

karma
-1.00

Jednoduché a rýchle rada vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní