Oživ ju tvarohom a šľahačkou: Vynikajúci recept na smotanovú tortu

Oživ ju tvarohom a šľahačkou: Vynikajúci recept na smotanovú tortu

Hľadáte chutný, rýchly a nenáročný recept na nepečenú tortu? Zákusok, v ktorom je hlavnou prísadou smotana býva veľmi vďačným dezertom. Táto torta ovieži, poteší chuťové poháriky a zároveň aj lichotí vášmu času, pretože nie je náročná na prípravu.

Skúste na najbližší sviatok vo vašej rodine pripraviť vynikajúcu smotanovú tortu oživenú tvarohom a zjemnenú šľahačkou. Použite ovocie podľa vlastnej chuti, keď práve nemáte k dispozícii jahody, skvele sa hodia mandarínky z konzervy.

Pozri aj: Preplnená domácnosť? Ukážeme ti, ako sa zbaviť zbytočných vecí

smotanová torta s tvarohom

Zdroj: Shutterstock®

Čo budeme potrebovať?

Na smotanovú tortu si pripravte tradičnú vysokú tortovú formu a ingrediencie:

  • 1 balenie okrúhlych detských piškót
  • 2x 180 g balenie kyslej smotany
  • 1x 180 g balenie  šľahačkovej smotany
  • 1x 250 g balenie jemného odtučneného tvarohu (bez hrudiek)
  • 1 smeta-fix
  • 1 hrnček kávy (intenzitu necháme na vás)
  • 2 lyžice medu
  • Ovocie: jahody, kiwi
  • Na ozdobu: čučoriedky, maliny,
  • Na posypanie: holandské kakao

Zaujme ťa: Rakovina hrubého čreva: Tieto faktory zvyšujú riziko vzniku ochorenia

ingrediencie na smotanovú tortu

Zdroj: Shutterstock®

Ako postupovať?

V jednej mise si vyšľaháme mixérom šľahačkovú smotanu, ktorú predtým rozmiešame s balíčkom smeta-fixu. Šľahačku vyšľaháme do stuhnutia. V ďalšej mise si zmiešame kyslú smotanu a tvaroh a dochutíme medom. Poriadne zamiešame. Napokon do smotanovej zmesi jemne vmiešame šľahačku a poriadne spojíme.

Na spodok formy ukladáme piškóty, každú piškótu namočíme do hrnčeka s kávou. Urobíme jednu vrstvu. Potom ukladáme jahody a kiwi, alebo iné ovocie, ktoré ste si zvolili vy. Na ovocie ide polovica smotanovo-šľahačkovej zmesi. Uhladíme povrch.

Odporúčame: Zmena farby vlasov z blond na hnedú? Naše rady ti pomôžu s výberom!

piškóty na dne formy

Zdroj: Shutterstock®

ovocie na piškótovej vrstve

Zdroj: Shutterstock®

Ak máte väčšie jahody nakrájajte ich na plátky, podobne ako kiwi. Vložte ich do okrajov okolo celej formy. Keď ju otvoríte, bude to vyzerať efektne.

V ďalšom bode ukladáme ďalšiu vrstvu piškót a potom ovocie, zakončíme druhou polovicou zmesi. Uhladíme a povrch ozdobíme podľa vlastnej preferencie, my sme zdobili čučoriedkami, malinami a jahodami. 

piškótová torta so smotanou

Zdroj: Shutterstock®

Hotovú tortu nechajte v chladničke minimálne cez noc, najlepšie však 24 hodín. Pred servírovaním formu otvorte a krájajte na trojuholníčky.

Bude sa ti páčiť: Recept na jednoduché muffiny: Zdravá dobrota len z 3 ingrediencií

hotovú tortu chlaďte cez noc

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

18 komentárov

Soňa Krátka 01.02.18 07:36

SK
karma
114.00

takéto lahodné a svieže torty mám najradšej

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 01.02.18 15:34

karma
108.00

Vyzerá fantasticky,podobnú robievam.

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 01.02.18 19:08

ĽŠ
karma
100.00

Tiež robím podobnú, je naozaj skvelá, obzvlášť pre malých maškrtníkov.

  • 0
Odpovedať

Darina Božiková 02.02.18 14:29

DB
karma
114.00

dobrá tortička a najmä nenáročná na zručnosť a čas.

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 03.02.18 00:36

MD
karma
132.00

Takéto ovocné tortičky bývajú výborné..

  • 0
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 04.02.18 10:37

karma
74.00

túto tortu doma milujeme ale nedávam tam šlahačkovú smotanu ani tvaroh, pochúťkovú smotanu 4 ks a mascarpóne pre lepšiu chuť a lepšie stuhnutie , piškoty ničím nepolievam a ovocie dávam čerstvé zo záhradky , je fantastická

  • 0
Odpovedať

Anna Bútorová 05.02.18 08:37

AB
karma
100.00

osviežujúca, rýchla, chutná, zbožňujeme ju všetci, hlavne deti

  • 0
Odpovedať

Marta Bujdošová 07.02.18 11:20

MB
karma
98.00

podobnu robime, ale vyskusam aj tuto so sladkou smotanou

  • 0
Odpovedať

Zuzana Beránková 15.02.18 11:56

ZB
karma
-1.00

tak takúto smotanovú tortu musím spraviť aj ja, piškoty namočím do teplého kakaa :-)

  • 0
Odpovedať

Alena Pagáčová 22.02.18 18:06

AP
karma
-1.00

super jednoduchá,podobnú robím detičkám

  • 0
Odpovedať

Žofia Mažáriová 25.02.18 16:46

ŽM
karma
115.00

Tak to už hej, ľúbim také

  • 0
Odpovedať

Žofia Mažáriová 04.03.18 19:07

ŽM
karma
115.00

Toto je recept pre mňa

  • 0
Odpovedať

Patrícia Paškanová 05.03.18 19:42

PP
karma
91.00

Zboznujem taketo dobroty ... :) su na nezaplatenie

  • 0
Odpovedať

Jana Mariaková 12.03.18 08:59

JM
karma
90.00

Robila som podobnú tortu, no pridala som navrch ešte želatínu zo Zlatého klasu. Bola výborná, behom jedného dna bolo po nej.

  • 0
Odpovedať

Martina Putoráková 15.03.18 08:57

MP
karma
97.00

taketo veru mozem, urcite vyskusam :)

  • 0
Odpovedať

Adriana Galandova 29.03.18 19:21

AG
karma
-1.00

ano presne tieto torty su najlepsie alebo s pudingom aj teraz chceme spravit na velku noc nebudeme vymyslat ziadne zakusky spravim,e pre nas takuto torticku

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 05.04.18 21:55

JK
karma
100.00

Túto nepečenú tortu robievam často máme ju radi celá rodina a vnúčatám ju robievam na narodeniny vrch pekné ozdobím figúrkami

  • 0
Odpovedať

Helena Zobková Šimurdová 28.04.18 12:58

HZŠ
karma
102.00

Výborná tortička, robím takú :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní