Pečená zelenina: Vyskúšala si už toto rýchle a zdravé jedlo?

Pečená zelenina: Vyskúšala si už toto rýchle a zdravé jedlo?

Premýšľate nad tým, čo pripraviť na obed či večeru, aby bolo jedlo rýchle, sýte a podľa možností aj zdravé? Verte či nie, viete si vystačiť iba s obyčajnou a dostupnou zeleninou. Takéto jedlo navyše príliš nezaťaží ani žalúdok. S chutným dresingom či domácou tatárskou omáčkou k tomu ulahodíte všetkým chuťovým bunkám. Túto zdravú dobrotu si možno totiž dopriať kedykoľvek.

Aby bola pečená zelenina naozaj lahodná a v rúre sa príliš nespálila a nevysušila, je vhodné tvrdšie druhy zeleniny najskôr trochu predvariť v osolenej vode. Fantázii sa medze nekladú a výborne bude chutiť na tanieri napríklad brokolica, karfiol, mrkva, cvikla, cuketa, ale aj zemiaky či sladké bataty.

zelenina na plechu

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na prípravu pečenej zeleniny budete potrebovať

  • Výber zeleniny podľa chuti
  • Kvapku kvalitného olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

Tvrdšie druhy zeleniny na pár minút predvaríme vo vriacej osolenej vode. Plech potom vystelieme papierom na pečenie a poukladáme naň zeleninu. Zeleninu osolíme, okoreníme a polejeme tenkou vrstvou olivového oleja. Pečieme v rúre cca na 190 – 200 °C do chrumkava. Výborným dochutením pečenej zeleniny bude domáca tatárska omáčka, ktorá je mojou obľúbenou. 

Neprehliadni: Toto je najzdravšia zelenina: Pomohla nám ju odhaliť jej farba

- Pečená zelenina
1 z 4
Pečená zelenina: Vyskúšala si už toto rýchle a zdravé jedlo? - KAMzaKRASOU.sk
Pečená zelenina: Vyskúšala si už toto rýchle a zdravé jedlo? - KAMzaKRASOU.sk
Pečená zelenina: Vyskúšala si už toto rýchle a zdravé jedlo? - KAMzaKRASOU.sk
Pečená zelenina: Vyskúšala si už toto rýchle a zdravé jedlo? - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

10 komentárov

Ľubica Šťastná 03.11.21 06:47

ĽŠ
karma
100.00

Rýchla, zdravá, ...môžem iba odporučiť!

  • 2
Odpovedať

Katarína Konečná 03.11.21 15:49

KK
karma
105.00

robievam varenú zeleninu, ale pečenú som ešte neskúšala

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 04.11.21 15:41

karma
-1.00

Vyskúšajte, je to naozaj výborné a skutočne jednoduché. :-)

  • 0
Odpovedať

Vlasta Mäsiarová 04.11.21 10:53

karma
100.00

Pecena zelenina sa u nás stala oblubenou

  • 1
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 04.11.21 13:00

ZS
karma
100.00

Ja mám doma mäsožravcov, takže nie

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 04.11.21 20:48

karma
109.00

Zelenina je u nás na tanieri veľmi často - častejšie než mäso.Pripravujem varenú,dusenú,pečenú,alebo len tak surovú v šalátiku.

  • 0
Odpovedať

Jana Čipková 06.11.21 18:15

karma
106.00

U nás by asi neprešla pečená zelenina. Pečené je vraj iba mäso.

  • 0
Odpovedať

Maria Pomšahárová 07.11.21 18:51

karma
-1.00

Robievam, výborné :)

  • 0
Odpovedať

Martina Varhaníková 08.11.21 11:40

karma
110.00

dobrý nápad, ja som len špargľu zapekala zo syrom, ale piecť ma nenapadlo...super.. vďaka.

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 13.02.22 15:33

MK
karma
100.00

Najlepšie na pečenej zelenine je, že ju môžeme obmieňať

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní