Penne v rajčiakovej omáčke

Penne v rajčiakovej omáčke
  • 30.08.2015
  • Lucia Hausknechtová

Talianska kuchyňa býva častokrát označovaná za jednu z najlepších kuchýň na svete. Jej veľkú časť tvoria cestoviny, ktoré sa líšia nielen svojím výzorom, ale aj spôsobom prípravy či chuťou. Jedna z najtypickejších talianskych kombinácií je práve cestovina s paradajkami a parmezánom. Takúto kombináciu ingrediencií si môžete pripraviť aj podľa receptu z knihy Rýchlokurz varenia, ktorá ponúka mnoho chutných receptov. 

Recept (2 porcie):

  • 200 g cestoviny penne
  • 2 polievkové lyžice čerstvo postrúhaného parmezánu
  • 2 – 3 vetvičky bazalky
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 polievková lyžica sušených talianskych byliniek
  • 1 konzerva lúpaných rajčiakov
  • soľ, korenie

Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Rýchlokurz varenia (recenzia)

Penne v rajčiakovej omáčke

Zdroj: Shutterstock®

Penne v rajčiakovej omáčke

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Cibuľu a cesnak ošúpeme a pokrájame na drobné kocky. V hrnci rozpálime olej, vložíme cibuľu, cesnak, bylinky a pri nízkej teplote opražíme. Pridáme rajčiaky so šťavou a vareškou ich popučíme. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením, zvaríme a pri vysokej teplote ich 15 minút odparujeme na hustú omáčku.

Súčasne zvaríme dostatočné množstvo osolenej vody na cestoviny. Penne v nej uvaríme al dente podľa návodu na obale.

Ak treba, rajčiakovú omáčku ešte dochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom. Cestoviny scedíme, ½ šálky vody zachytíme. Penne zmiešame s rajčiakovou omáčkou a vodou z cestovín a naložíme na hlboké taniere. Posypeme parmezánom a bazalkou.

 

Dobrú chuť!

Penne v rajčiakovej omáčke

Zdroj: Shutterstock®

Penne v rajčiakovej omáčke

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Nikola Pelechová 04.09.15 20:22

NP
karma
-1.00

Vyzera to vyborne :)

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 09.09.15 10:12

karma
93.00

mňam určite sú veľmi chutné

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 22.09.15 14:26

MR
karma
-1.00

mám veľmi rada cestoviny na viacero spôsobov

  • 0
Odpovedať

Giulia Murgia 08.10.15 15:07

GM
karma
-1.00

Kedze som vegeratarianka, vsetky bezmesite kreacie su pre mna inspiráciu, dakujem :)

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 06.12.15 18:36

AK
karma
100.00

Ja mám rada cestoviny s rajčinami-je to mňam.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní