Recept na quesadillu: Vyskúšaj túto vynikajúcu mexickú pochúťku!

Recept na quesadillu: Vyskúšaj túto vynikajúcu mexickú pochúťku!

Mexická kuchyňa je veľmi rozmanitá, plná úžasných korenín, chutí a nápadov. Tie sa nám gazdinkám občas v kuchyni zídu, pretože niekedy už nevieme, čo by sme našej rodinke večer navarili. Skvelým adeptom je jednoduchý recept na quesadillu, čo je vynikajúca mexická pochúťka.

My vám ukážeme, ako quesadillu pripraviť úplne jednoducho, bez námahy a expresne rýchlo. Pamätajte, že quesadillu možno pripraviť na milión spôsobov, stačí len vybrať a skombinovať ingrediencie, ktoré vy a vaša rodina milujete.

Zaujme ťa: Mastičkárky, pozor! Tento domáci krém proti bolesti musíte skúsiť

quesadilla s kuracím mäsom

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie

Jedna porcia quesadilly zväčša zahŕňa jednu alebo dve pšeničné tortilla placky. Tie si môžete vyrobiť doma, alebo ich jednoducho kúpite dnes už v každom obchode. Pripravte si:

  • 2 tortilly
  • 250 g nastrúhaného syra (najlepší je chedar, ale postačí aj klasický tvrdý syr)
  • 1 konzervu červených fazuliek (red kidney beans)
  • 10 zaváraných plátkov papričiek jalapeno
  • kúsok čerstvého koriandra (voliteľné)
  • 75 g salsy
  • Príloha: 250 g kyslej smotany
  • Poznámka: Do quesadilly môžete pridať aj kuracie kocky, opražené na ohni, osolené a okorenené.

Ako si vyrobiť domácu salsu sa dozviete tu: Overené domáce recepty na salsu a guacamole

quesadilla mexická kuchyňa

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy

  1. Vo veľkej mise si skombinujeme všetky suroviny. Syr nastrúhame, fazuľky predtým precedíme a opláchneme vodou, papričky jalapeno nasekáme nadrobno. Pozor, kyslú smotanu si necháme ako prílohu!
  2. Na tanieri si rozprestrieme tortillu, potrieme ju zmesou v tenkej vrstve a preložíme tortillu napoly.
  3. Rozpálime si nepriľnavú panvicu, môžeme ju potrieť troškou masla. Keď je rozpálená, položíme na ňu preloženú naplnenú placku a pečieme niekoľko minút. Potom obrátime. Povrch tortilly má byť pekne hnedý, nie spálený a syr vo vnútri má byť roztopený. Podávajte s dobrou margharitou!

Želáme vám dobrú chuť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Soňa Kelemenová 26.03.18 07:52

SK
karma
86.00

dá sa pripraviť na viacero spôsobov.... ja zvyknem pridávať aj na drobno nakrájané paradajky a avokádo.... je to výborné a hlavne zdravé.... mnam..

  • 1
Odpovedať

Zdena Paňková 26.03.18 09:42

ZP
karma
100.00

mám rada štipľavé jedlo a toto bude určite super...niečo podobné som už chutnala, ale doma som to nepripravovala, treba skúsiť

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 26.03.18 09:59

MM
karma
100.00

narobili ste mi chúťky, určite vyskúšam, pikantné môžem

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 26.03.18 13:48

SK
karma
114.00

takéto veci máme radi

  • 1
Odpovedať

monika potheova 27.03.18 07:59

MP
karma
-1.00

super,vyskúšam to

  • 0
Odpovedať

Anna Bútorová 27.03.18 12:55

AB
karma
100.00

vyzerá naozaj lákavo, mňam

  • 0
Odpovedať

Peter Maňák 28.03.18 00:39

PM
karma
107.00

Ešte som nejedol, ale vyzerá lákavo :)

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 30.03.18 21:05

DB
karma
117.00

mňam, tak to by mi určite chutilo...

  • 0
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 30.03.18 21:32

karma
74.00

wau to vyzerá užasne , vyskúšam určite

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní