- Recept na sendvič 3x inak
3 z 3
Kurací karí sendvič
Chuť Indie môžete preniesť aj do lahodného sendviča. V hlavnej úlohe bude teda famózne karí korenie, ktoré sa nachádza v známej indickej omáčke. Upozorňujeme, že na tomto recepte na kurací karí sendvič podľa Simply Delicious si konečne pochutnajú aj mäsožravci.
Ingrediencie na mäso:
- 4 kuracie prsia
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžica omáčky Garam Masala
- 1/2 lyžičky kurkumy
- 1/2 lyžičky granulovaného cesnaku
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 1 lyžička soli
Ingrediencie na šalát:
- 90 g postrúhaného fenikla
- 150 g postrúhanej kapusty
- 50 g červenej cibuľky narezanej na tenké prúžky
- 2 lyžice jogurtu alebo kyslej smotany
- 1 lyžica majonézy
- 1 – 2 lyžice citrónovej šťavy
- soľ a korenie na dochutenie
- posekaný koriander (voliteľné)
Ingrediencie na podávanie:
- chlieb
- majonéza a koriander (voliteľné)
Postup prípravy:
- Z kuracích pŕs si urobíme tenšie filety, dáme ich do uzatváracieho plastového vrecka spolu so všetkými ingredienciami na mäso. Poriadne premiešame a mäso necháme v chladničke marinovať 24 hodín.
- Namarinované mäso si opečieme na panvici dozlatista, asi 3 minúty z každej strany. Následne ho necháme chvíľu odpočinúť.
- Do misy si dáme postrúhaný alebo najemno narezaný fenikel spolu s kapustou a koriandrom. Premiešame. V ďalšej miske si zmiešame jogurt, majonézu, citrónovú šťavu a dochutíme soľou a korením podľa chuti. Zmesou prelejeme kapustu s feniklom a dobre premiešame.
- Na obe strany chleba si dáme trocha majonézy prípadne koriander, na jednu stranu položíme mäso, navrstvíme naň šalát a prikryjeme druhým kúskom chleba. Podávame ešte teplé.