Recept na sendvič 3x inak: Toto je ideálny obed do práce!

    • Zdieľaj:
- Recept na sendvič 3x inak
3 z 3

Kurací karí sendvič

Chuť Indie môžete preniesť aj do lahodného sendviča. V hlavnej úlohe bude teda famózne karí korenie, ktoré sa nachádza v známej indickej omáčke. Upozorňujeme, že na tomto recepte na kurací karí sendvič podľa Simply Delicious si konečne pochutnajú aj mäsožravci. 

Ingrediencie na mäso:

  • 4 kuracie prsia
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica omáčky Garam Masala
  • 1/2 lyžičky kurkumy
  • 1/2 lyžičky granulovaného cesnaku
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 lyžička soli

Ingrediencie na šalát:

  • 90 g postrúhaného fenikla
  • 150 g postrúhanej kapusty
  • 50 g červenej cibuľky narezanej na tenké prúžky
  • 2 lyžice jogurtu alebo kyslej smotany
  • 1 lyžica majonézy
  • 1 – 2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ a korenie na dochutenie
  • posekaný koriander (voliteľné)

Ingrediencie na podávanie:

  • chlieb
  • majonéza a koriander (voliteľné)

Postup prípravy:

  1. Z kuracích pŕs si urobíme tenšie filety, dáme ich do uzatváracieho plastového vrecka spolu so všetkými ingredienciami na mäso. Poriadne premiešame a mäso necháme v chladničke marinovať 24 hodín.
  2. Namarinované mäso si opečieme na panvici dozlatista, asi 3 minúty z každej strany. Následne ho necháme chvíľu odpočinúť.
  3. Do misy si dáme postrúhaný alebo najemno narezaný fenikel spolu s kapustou a koriandrom. Premiešame. V ďalšej miske si zmiešame jogurt, majonézu, citrónovú šťavu a dochutíme soľou a korením podľa chuti. Zmesou prelejeme kapustu s feniklom a dobre premiešame.
  4. Na obe strany chleba si dáme trocha majonézy prípadne koriander, na jednu stranu položíme mäso, navrstvíme naň šalát a prikryjeme druhým kúskom chleba. Podávame ešte teplé.
3 z 3