Recept: Placky s medvedím cesnakom a jogurtovým dipom

Recept: Placky s medvedím cesnakom a jogurtovým dipom
  • 22.03.2017
  • Medové Motúzy.sk

Nazbierali ste si kopec medvedieho cesnaku? Zmiešajte ho s parmezánom, vajíčkami, pažítkou a múkou.

V tenkej vrstve nalejte na panvicu a vypražte na poctivej bravčovej masti. Pokvapkajte pikantným jogurtovým dipom.

Garantujeme rýchly, dokonalý a neodolateľný labužnícky zážitok!
 

 Na placky potrebujete:

  • 2 vajíčka
  • 1 lyžičku soli
  • 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
  • 500 ml kozieho mlieka
  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • 2 hrste mladých lístkov medvedieho cesnaku alebo čerstvého špenátu
  • 3 lyžice nasekanej pažítky
  • domácu bravčovú masť na vyprážanie

Odporúčame prečítať: Domáci chlebík s medvedím cesnakom a bylinkovým maslom

Placky s medvedím cesnakom a jogurtovým dipom

Zdroj: Shutterstock®

Na dip potrebujete:

  • 100 g ovčieho jogurtu
  • strúčik cesnaku
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • vetvičku kôpru
  • medvedí cesnak
  • soľ a čerstvo zomleté čierne korenie

 Postup prípravy placiek s pikantným dipom:

Rozšľaháme vajcia, soľ, parmezán a mlieko, postupne pridáme múku. Cesto necháme asi pol hodinku odpočívať, primiešame nakrájaný medvedí cesnak alebo lístky špenátu a nasekanú pažítku. Do jogurtu s tvarohom zmiešame prelisovaný cesnak a najemno nasekané bylinky. Liatinovú panvicu potrieme masťou a dozlatista opečieme placky. Podávame teplé, posypané pažítkou a špenátom s bylinkovým dipom a kozou srvátkou.
 

Recepty pripravila, nastajlovala a odofotila: Jana Štrbková

Viac mojich receptov nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk

medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Maxianová 22.03.17 17:02

MM
karma
100.00

na toto mám chuť, cez víkend vyrazíme nazbierať

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 08.04.17 18:21

MR
karma
104.00

akurát je sezóna medvedieho cesnaku, tak hopky, hopky nazbierať a pripraviť si takúto pochúťku :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní