Recepty na chutné zeleninové prílohy: Skús ich k mäsu alebo samé!

    • Zdieľaj:
- TOP zeleninové prílohy k mäsu
2 z 3

Hríbiky s balsamicom

Hríby sú naozaj univerzálna príloha, najmä čo sa mäsa týka. Vynikajúce sú ku kuracine aj k ostatným druhom. Vychutnajte si balsamicové hríbiky podľa Closet Kitchen.

Ingrediencie:

  • 1 kg hríbov v celku (použite šampiňóny alebo podobné hríby)
  • 1 lyžica oleja
  • 3 lyžice balsamica
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 3 nadrobno posekané strúčiky cesnaku 
  • 1/2 lyžičky posekaného tymianu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
  2. V mise si k hríbom pridáme všetky ostatné ingrediencie. Dobre premiešame, aby boli hríby obalené rovnakým dielom.
  3. Obalené hríby dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme do zmäknutia približne 20 minút. V polovici pečenia ich premiešame.
  4. Podávame ešte teplé.
2 z 3