BURGER Z TEMPEHU
Vegánsky burger si môžete pripraviť aj z tempehu, a to podľa receptu The Curious Chickpea.
Ingrediencie:
- 230 g tempehu
- 115 ml vody
- 1 lyžica tamari alebo sójovej omáčky
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžica čili omáčky (napr. sirache) – voliteľné
- 1 lyžička miso pasty
- 1 lyžička ryžového octu
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky postrúhaného zázvoru
- 125 g strúhanky
Postup prípravy:
- Tempeh si namrvíme do hrnca, pridáme všetky ingrediencie okrem strúhanky. Privedieme do varu, následne zakryjeme pokrievkou a plameň stiahneme na mierny. Necháme bublať 10 až 15 minút, kým sa nevyparí tekutina. Sem-tam premiešame.
- Zmes preložíme do misy a necháme vychladnúť. Pridáme strúhanku a rukami premiešavame, kým nevznikne zmes na burgre. Ak je príliš suchá, pridáme vodu, ak je neforemná, pridáme strúhanku.
- Tvarujeme burgre, ktoré grilujeme z každej strany 4 minúty.