ŠOŠOVICOVÝ BURGER
A čo tak pripraviť výživný proteínový burger, ktorého základnou ingredienciou je šošovica? Skúste recept podľa Dishing Out Health.
Ingrediencie:
- 285 g uvarenej zelenej šošovice
- 50 g najemno postrúhanej mrkvy
- 2 lyžice paradajkovej pasty
- 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžica prelisovaného cesnaku
- 3/4 lyžičky mletej údenej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1/2 lyžičky sušenej cibule
- 3/4 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
Postup prípravy:
- Dve tretiny uvarenej šošovice si vo väčšej mise poriadne potlačíme. Následne do zmesi primiešame ostatok šošovice v celku.
- Z mrkvy vytlačíme prebytočnú vodu a pridáme ju k šošovici. Pridáme ostatné ingrediencie a rukami vypracujeme konzistentnú hmotu.
- Vytvarujeme z nej burgre a grilujeme 3 až 4 minúty na každej strane.