Indický dhal z červenej šošovice
Skúšali ste už pravý indický dhal? Pripravuje sa z červenej šošovice a chutí jednoducho vynikajúco. Toto vegetariánske jedlo podľa The Curious Chickpea musíte vyskúšať!
Ingrediencie:
- 200 g premytej červenej šošovice
- 1 liter vody (alebo zeleninového vývaru)
- 1 lyžica oleja
- 1 menšia cibuľa nadrobno
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- 1/2 lyžice strúhaného zázvoru
- 1 zelená čili paprička nadrobno
- 1/2 lyžice karí korenia
- 1/2 lyžičky horčicových semien
- 1/2 lyžičky mletého koriandra
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- 1/2 až 1 lyžička soli (podľa chuti)
- 1 konzerva lúpaných paradajok
- na podávanie: uvarená basmati ryža a čerstvý koriander
Postup prípravy:
- V hrnci s litrom vody si uvaríme šošovicu takmer do mäkka. Trvá to krátko, do 10 minút.
- Na veľkej panvici si rozpálime olej, pridáme cibuľu, cesnak, zázvor, čili papričku a opekáme, kým obsah panvice nezmäkne.
- Po niekoľkých minútach pridáme do panvice aj koreniny. Horčicové semienka, karí aj koriander a soľ. Dobre premiešame a varíme asi minútu. Potom hneď pridáme lúpané paradajky. Celý obsah spoločne varíme približne 7 minút, kým sa chute nespoja a paradajky z konzervy nezmäknú.
- V hrnci so šošovicou nám zatiaľ vznikla neforemná masa. Pridáme do nej obsah panvice s koreninami. Dobre premiešame a necháme prebublať ešte niekoľko minút.
- Podávame s basmati ryžou a čerstvým koriandrom.