Recepty zo šošovice inšpirované zahraničím: Netradičné a vynikajúce!

    • Zdieľaj:
- TOP zahraničné recepty zo šošovice
1 z 3

Indický dhal z červenej šošovice

Skúšali ste už pravý indický dhal? Pripravuje sa z červenej šošovice a chutí jednoducho vynikajúco. Toto vegetariánske jedlo podľa The Curious Chickpea musíte vyskúšať!

Ingrediencie:

  • 200 g premytej červenej šošovice
  • 1 liter vody (alebo zeleninového vývaru)
  • 1 lyžica oleja 
  • 1 menšia cibuľa nadrobno
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžice strúhaného zázvoru
  • 1 zelená čili paprička nadrobno
  • 1/2 lyžice karí korenia
  • 1/2 lyžičky horčicových semien
  • 1/2 lyžičky mletého koriandra
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1/2 až 1 lyžička soli (podľa chuti)
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • na podávanie: uvarená basmati ryža a čerstvý koriander

Postup prípravy:

  1. V hrnci s litrom vody si uvaríme šošovicu takmer do mäkka. Trvá to krátko, do 10 minút.
  2. Na veľkej panvici si rozpálime olej, pridáme cibuľu, cesnak, zázvor, čili papričku a opekáme, kým obsah panvice nezmäkne. 
  3. Po niekoľkých minútach pridáme do panvice aj koreniny. Horčicové semienka, karí aj koriander a soľ. Dobre premiešame a varíme asi minútu. Potom hneď pridáme lúpané paradajky. Celý obsah spoločne varíme približne 7 minút, kým sa chute nespoja a paradajky z konzervy nezmäknú.
  4. V hrnci so šošovicou nám zatiaľ vznikla neforemná masa. Pridáme do nej obsah panvice s koreninami. Dobre premiešame a necháme prebublať ešte niekoľko minút.
  5. Podávame s basmati ryžou a čerstvým koriandrom.
1 z 3