Recepty zo šošovice inšpirované zahraničím: Netradičné a vynikajúce!

    • Zdieľaj:
- TOP zahraničné recepty zo šošovice
2 z 3

Šošovicové guľky so špagetami

Kto povedal, že typická talianska omáčka s mäsovými guľkami sa nedá pripraviť na vege spôsob? Skúste recept zo šošovice inšpirovaný Crowded Kitchen!

Ingrediencie:

  • 200 g uvarenej a osušenej hnedej šošovice
  • 65 g uvarenej ryže
  • 60 g strúhanky
  • 25 g ovsených vločiek
  • 45 g nastrúhaného parmezánu (pre vegánsku verziu použitie vegan syr)
  • 3 lyžice pomletých ľanových semienok
  • 2 lyžičky talianskeho korenia
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky sušenej cibule
  • 3 lyžice posekanej petržlenovej vňate
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice paradajkovej pasty
  • 2 lyžičky červeného vínneho octu
  • 50 g postrúhanej mrkvy
  • na podávanie: uvarené cestoviny a paradajková omáčka podľa vlastného výberu (Náš tip: Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny)

Postup prípravy:

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Vo veľkej mise si zmiešame uvarenú šošovicu s ryžou a pridáme aj všetky ostatné ingrediencie. Poriadne premiešame rukami, aby sa z hmoty dali tvarovať guľky. Hmotu necháme postáť 20 minút.
  3. Na plech si dáme papier na pečenie. Cesto na guľky ešte raz rukou premiesime a začneme s formovaním guliek. Na to, aby mali rovnakú veľkosť použite na naberanie lyžicu.
  4. Guľky poukladajte na plech a pečte v rozohriatej rúre 25 až 30 minút dozlatista. 
  5. Podávame na uvarených cestovinách s paradajkovou omáčkou.
2 z 3