Šošovicové guľky so špagetami
Kto povedal, že typická talianska omáčka s mäsovými guľkami sa nedá pripraviť na vege spôsob? Skúste recept zo šošovice inšpirovaný Crowded Kitchen!
Ingrediencie:
- 200 g uvarenej a osušenej hnedej šošovice
- 65 g uvarenej ryže
- 60 g strúhanky
- 25 g ovsených vločiek
- 45 g nastrúhaného parmezánu (pre vegánsku verziu použitie vegan syr)
- 3 lyžice pomletých ľanových semienok
- 2 lyžičky talianskeho korenia
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
- 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
- 1/2 lyžičky sušenej cibule
- 3 lyžice posekanej petržlenovej vňate
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice paradajkovej pasty
- 2 lyžičky červeného vínneho octu
- 50 g postrúhanej mrkvy
- na podávanie: uvarené cestoviny a paradajková omáčka podľa vlastného výberu (Náš tip: Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny)
Postup prípravy:
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- Vo veľkej mise si zmiešame uvarenú šošovicu s ryžou a pridáme aj všetky ostatné ingrediencie. Poriadne premiešame rukami, aby sa z hmoty dali tvarovať guľky. Hmotu necháme postáť 20 minút.
- Na plech si dáme papier na pečenie. Cesto na guľky ešte raz rukou premiesime a začneme s formovaním guliek. Na to, aby mali rovnakú veľkosť použite na naberanie lyžicu.
- Guľky poukladajte na plech a pečte v rozohriatej rúre 25 až 30 minút dozlatista.
- Podávame na uvarených cestovinách s paradajkovou omáčkou.