Určite dobre viete, že ak sa snažíte žiť zdravšie, strukoviny by sa mali vo vašom jedálničku nachádzať častejšie ako len „raz za čas”. Dôvody, prečo konzumovať strukoviny pravidelne by vám totiž z rukáva vysypal za niekoľko sekúnd každý jeden odborník na zdravú stravu a zdravý životný štýl. Na to, aby sme vás poúčali tu však dnes nie sme, no o jednej konkrétnej strukovine sa budeme rozprávať aj naďalej. Recepty zo šošovice inšpirované zahraničím nás totiž dostali do kolien a sme presvedčení, že sa zapáčia a zachutia aj vám.
Obľúbená doma aj vo svete
Šošovica je veľmi vďačná strukovina a v slovenskej gastronómii je pomerne obľúbená. Šošovicová polievka na kyslo, sýta šošovicová omáčka či vianočná šošovicová polievka,... A takto by sme s vynikajúcimi a tradičnými slovenskými receptami, kde hrá šošovica hlavnú úlohu, mohli pokračovať donekonečna. Pravdou je, že Slováci nie sú jediní, ktorí poznajú blahodarné účinky šošovice na ľudský organizmus a tiež jej široký potenciál v gastronómii. My sme sa pozreli na to, ako pripravujú šošovicu v zahraničí a našli sme tieto tri zaujímavé recepty inšpirované Marokom, Indiou a Talianskom.
Vyskúšaj: Recept na Harissa pastu: Je toto najlepšia čili omáčka na svete?!