Letné gazpacho
Polievka gazpacho je preslávená tým, že sa nevarí. Letné gazpacho podľa SpicesInMyDNA.com vás chytí za srdce.
Ingrediencie:
- 200 g uhoriek na kocky (zbavených dužiny)
- 1 červenú papriku na kúsky
- 2 veľké zrelé paradajky na štvrte
- 60 g pečených paprík
- 1 malá šalotka nadrobno (pibližne dve lyžice)
- 1 strúčik cesnaku nadrobno
- šťava z 1 citróna
- 2 lyžice červeného vínneho octa
- 3 lyžice olivového oleja
- 6 lístkov bazalky
- 1/4 lyžičky soli a mletého čierneho korenia
- voliteľné na ozdobu: kúsok paradajky, olivový olej, jarná cibuľka
Postup prípravy:
- Všetky ingrediencie vrátane soli a korenia vložíme do mixéra a pomixujeme dohladka. Následne polievku ešte dochuťte soľou podľa vlastných preferencií.
- Polievku prelejte do misiek či tanierov a posypte ľubovoľnými ingredienciami, prípadne len pokvapkajte olivovým olejom.
Vyskúšaj: Ako zdravo zahustiť pokrmy? Ide to aj bez klasickej bielej múky!